Йона Сундлинг беше най-бърза на последния пост и осигури победата

...
Йона Сундлинг беше най-бърза на последния пост и осигури победата
Коментари Харесай

Първият отбор на Швеция спечели смесената отборна щафета в ски-бягането на трасето във Фалун

Йона Сундлинг беше най-бърза на последния пост и обезпечи успеха на първия тим на Швеция в надпреварата на смесена щафета 4 по 5 километра (мъж/жена/мъж/жена) от Световната купа по ски-бягане във Фалун. Времето на шведите е 45 минути, 11.5 секунди и триумфът им беше обезпечен безусловно в първия и в четвъртия пост.

Първият тим на Норвегия зае 2-ро място, изоставайки на 4.6 секунди от спечелилите. Трети е тимът на Германия на 6.4 секунди, а единствено на 0.01 след тях е Норвегия II. Сунднинг, която през вчерашния ден загуби спринта при дамите (индивидуално) на същото трасе, безусловно излетя в последния километър и съумя да пребори за 1-ото място Анне Киерсти Калво от норвежкия отбор.

Кале Халфварсон кара доста добре на първи пост и това означаваше, че шведите ще предадат първи. Веднага по-късно се подредиха Норвегия II с Рагнхилд Хага в състава си и Норвегия I. Италия и Канада също вървяха добре и оформиха топ 5. Италианците потвърдиха, че няма да се предадат в третия пост, когато пристигна реда на Федерико Пелегрино и се вклини в борбата с двата норвежки тима и Швеция. На последния пост Калво получи щафетата и дръпна за Норвегия I, до момента в който Хага държеше второто място за втория състав на норвежците. Но мощният заключителен спринт на Сундлинг нямаше по какъв начин да бъде удържан и тя донесе триумфа на домакините. За шведите караха още Моя Илар на 2-и пост и Едвин Ангеер на 3-и.

View this post on Instagram
A post shared by FIS Cross-Country World Cup (@fiscrosscountry)

Tова беше второто съревнование в смесената щафета за сезона след Бейстостьолен през декември. В класирането по народи за отборните надпревари на върха е Норвегия с 14839 точки, пред Швеиця с 10603 и Съединени американски щати със 7588.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР