Йомер Челик Турция би искала европейците да са на нейна

...
Йомер Челик Турция би искала европейците да са на нейна
Коментари Харесай

Турски министър: Европейците трябва да са на страната на Турция в Северна Сирия


Йомер Челик

Турция би желала европейците да са на нейна страна в интервенцията й против кюрдските Сили за отбрана на народа (СЗН) в Северна Сирия, съобщи в Брюксел турският министър за Европейски Съюз Йомер Челик, представен от Франс прес.

" Това, което желаеме да чуем от нашите съдружници и другари, е да кажат: ние сме с Турция, ние сме на страната на Турция в битката с тероризма, по-специално при прочистването на Африн от терористични детайли ", съобщи Челик.

" Турция има законни ползи в сигурността " за тази интервенция, увери той. " Към днешна дата от Африн е имало над 700 обстрела против Турция. Не можем да поносим това! ", съобщи Челик, който нощес се срещна в Брюксел със заместник-председателя на Европейската комисия Франс Тимерманс и шефката на дипломацията на Европейски Съюз Федерика Могерини.

" Ясно декларирахме на нашите другари и съдружници, че не би трябвало да поддържат Силите за отбрана на народа ", добави Челик и заяви, че Турция изначало несполучливо е предложила на западняците да създадат интервенцията дружно, преди да я стартира сама.

СЗН са подкрепяни от Съединени американски щати и изиграха значима роля в освобождението на сирийски територии от " Ислямска страна ". Турция обаче ги упреква, че са сирийският клон на Кюрдската работническа партия, която води въоръжена битка на турска територия от 1984 година, отбелязва Агенция Франс Прес.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР