Йоханес Клаебо от Норвегия спечели последния старт за сезона от

...
Йоханес Клаебо от Норвегия спечели последния старт за сезона от
Коментари Харесай

Клаебо и си осигури големия Кристален глобус за втора поредна година

Йоханес Клаебо от Норвегия завоюва последния старт за сезона от Световната купа по ски-бягане и си обезпечи огромния Кристален глобус за втора поредна година. Клаебо финишира пръв в преследването на 15 километра свободен жанр в Квебек (Канада) с време 29.05.4 минути и записа 12-а победа за сезона и общо 26-а в кариерата си.

Johannes Høsflot Klæbo wins the World Cup Final in Québec just like he did in 2017. Alex Harvey been second in WCF last 4 times it has been arranged! https://t.co/ktG2zdlkH5 pic.twitter.com/SMSQgSUcO2
— Skisport365.com (@skisport365) March 24, 2019
Той потегли с задатък от повече от 50 секунди пред преследвачите си и даде 11-о бегово време през днешния ден, само че това беше задоволително за крайната победа. Втори на 2.8 секунди остана представителят на домакините Алекс Харви, който беше най-бърз по трасето през днешния ден в последния старт в кариерата си, а трети на 2.9 секунди се подреди руснакът Александър Болшунов. Болшунов потегли втори с пасив от 52 секунди през днешния ден, а малко след него потегли и Харви, като двамата наваксаха изоставането и застигнаха Клаебо към средата на дистанцията.

До края тримата бягаха дружно, само че норвежецът, който е олимпийски и международен първенец в спринта, беше по-свеж в последните метри и с мощна офанзива измъкна успеха. Така Клаебо победи в генералното класиране със 1717 точки, а Александър Болшунов (Русия) остана втори с 1617 точки, откакто не съумя да изпревари норвежкия си противник през днешния ден, което беше наложително изискване, с цел да завоюва Световната купа. Шур Рьоте (Норвегия) приключи трети с 974 точки.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР