Йогата, която ние преподаваме, е към Изкуството да живееш“. Това

...
Йогата, която ние преподаваме, е към Изкуството да живееш“. Това
Коментари Харесай

Йога: Съюз между ума и тялото

Йогата, която ние преподаваме, е към „ Изкуството да живееш “. Това съобщи в изявление за БГНЕС Благовеста Георгиева, която е йога преподавател и дава безвъзмездни йога занятия в Южния парк в София.

Жената показа, че стартира да практикува йога през 2020 година по време на пандемията. „ Потърсих някакъв метод да си оказа помощ, тъй като и аз бях в доста стресова обстановка, не се усещах добре, към този момент нямах щастието и усмивката на лицето си, и по тази причина си споделих би трябвало да намеря нещо и открих йогата и курс дихателни техники и медитация “, описа тя и акцентира, че още след курса си е върнала усмивката и е схванала, че не би трябвало да изоставя йогата, тъй като още веднъж се е върнала към това, което е, а точно динамичен, въодушевен човек.

„ Имам толкоз доста сила, която е напряко неизчерпаема “, означи Георгиева и изясни, че йогата е доста лека и нежна, ориентирана е към това да усетим тази връзка сред тялото и мозъка, тъй като йога значи " съюз ".

„ Също по този начин доста значимо, и това е нещо, на което ние акцентираме, е дишането. Много, доста акцентираме на дишането. Йогата, която вършим тук в парка, е повече ориентирана към това първо хората да се срещнат с това какво е йога. Според нея стресът и насилието в обществото се дължат несъмнено на забързания метод на живот, на многото задания, които имаме. „ И още веднъж споделям, дишането е това, което може да ни помогне да върнем силата в нашето тяло. Дишането е главното – това, което вършим непрекъснато, тъй като без храна и сън можем дни наред, само че без дишане какъв брой можем? Около минута и половина до две най-много. Така че това е главният източник на сила и ние би трябвало да се научим по какъв начин да работим с него, по какъв начин да го направляваме и по този метод да зареждаме тялото с сила “, изясни още йога учителят и посочи, че по този метод ще почистим и напрежението, ще имаме повече възторг.

Георгиева означи, че всеки един от нас изпитва стрес, и изключително сега е толкоз съвременно да се приказва за стрес, забързан метод на живот, бърнаут. „ Всички хора минават през това, и в действителност ние просто би трябвало си отделим време за нас и да се заредим с сила ", съобщи Георгиева. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР