Йоел Ериксон Ек вкара два гола и Кирил Капризов се

...
Йоел Ериксон Ек вкара два гола и Кирил Капризов се
Коментари Харесай

С два гола на Йоел Ериксон Ек Минесота победи Вегас

Йоел Ериксон Ек вкара два гола и Кирил Капризов се разписа от пауърплей при успеха на Минесота с 4:3 против Лас Вегас в мач от Националната хокейна лига на Съединени американски щати и Канада (НХЛ).

Каапо Каконен спря 24 удара за победа в осмия си следващ старт на вратата на Уайлд, само че получи хеттрик от Дилан Кофлан. Той вкара 6 минути преди края и по-късно с спомагателен нападател 2:10 минути преди сирената.

Карсън Соуси също вкара за Минесота в последната третина при една от рядко срещаните неточности на Марк-Андре Флюри, който спря 25 удара. Шампионът с Питсбърг, който стартира вечерта като трети в НХЛ по % спасявания и получени голове, бе изваден от игра в последната третина и на негово място дебютира Логан Томсън.
Габриел Ландеског бе прецизен 4:22 след началото на продължението и Филип Грубауер отрази 13 удара при успеха на Колорадо с 2:1 против Аризона.

Ландеског заобиколи вратата на гостите и изпрати бърз удар в мрежата на Анти Раанта за седмия си гол през сезона. Така Аваланч и

Койотийс приключиха 1-1 в серията си в Денвър, макар че домакините отстреляха противника с 81:28 удара.

Колорадо лимитира противника до едвам 14 удара, само че пусна гол против Ник Шмалц. Раанта пък приключи с 44 спасявания.
Адриан Кемпе вкара два гола и Трой Гросник избави 33 удара в първия си мач в НХЛ от шест години и половина насам, а Лос Анджелис надделя с 5:1 Анахайм. Капитанът Анже Копитар, Адреас Атанасиу и Алекс Иафоло също се разписаха за Кингс, а Сам Стийл бе прецизен за Дъкс.
Леон Драйзайтел означи хеттрик и даде две асистенции при успеха на Едмънтън със 7:1 против Отава. Конър Макдейвид се отличи с гол и асистенция, а по един път вкараха Дарнел Нърс, Юхар Хайра и Джеймс Нийлс.

След третия хеттрик в кариерата на Драйзател, Ойлърс са с баланс 6-0-0 против Отава през сезона. Двата тима приключват третата си и последна серия за сезона в петък.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР