Йоаникий от две години не беше в добро състояние. Сега

...
Йоаникий от две години не беше в добро състояние. Сега
Коментари Харесай

Благоев: Ще е чудо, ако не бъде избран митрополит, който откровено е русофил

Йоаникий от две години не беше в положително положение. Сега би трябвало да следим нещата. Определи се краткотрайно ръководещ епархията. От анонимни източници разбрах, че изборът няма да се бави. Това съобщи журналистът Горан Благоев в ефира на ``Евроком``.

``Лично аз имам основателното терзание, че ще бъде комплициран нов Сливенски митрополит. Това ще бъде човек, който е комфортен за бизнеса. Ще би трябвало да е комфортен и на хора с съветско въздействие.
Самият Варненски митрополит не може да кажем, че не е под съветско въздействие. За мен ще бъде същинско знамение, в случай че не бъде определен митрополит, който искрено е русофил, а ясно си дава сметка какви са ползите на българската страна и българското общество``, добави още той.

``Руското въздействие в българската черква, в случай че си мислим, че може да бъде пресечено грубо се лъжем``, акцентира Благоев.

``По-съществената част от досиетата им е унищожена. Стигнахме до там Търновският митрополит да ме упреква, че съм сътрудник на Държавна сигурност. Защо при очеваден документ, в който има три имена за доверени лица на държавна сигурност. И когато разкриваха досиетата не се взеха мерки``, посочи Василев във връзка сведенията, че 11 от общо 15 български митрополити, врекли се в работа на Бога, са служили на Държавна сигурност.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР