Йоана Константинова (ТК Плевен-ПСК, гр.Плевен) и Росица Денчева (ТК Плевен

...
Йоана Константинова (ТК Плевен-ПСК, гр.Плевен) и Росица Денчева (ТК Плевен
Коментари Харесай

Официално: Константинова и Денчева са първа и втора в ранглистата на Тенис Европа до 14 г.

Йоана Константинова (ТК " Плевен-ПСК ", гр.Плевен) и Росица Денчева (ТК " Плевен 90 ", гр.Плевен) са първа и втора при девойките в обновената класация на Тенис Европа до 14 година В края на предходната година Константинова завоюва първата си купа от шампионат на ITF за девойки до 18 годишна възраст.

Талантливата българка победи на шампионата от пета категория на кортовете Търговска колегия „ Барокко " в София. През предишния сезон Константинова завоюва и купата на сингъл на шампионата от второкласен на Тенис Европа в Чачак (Сърбия). На двойки пък победи на шампионата до 16г. от второкласен „ Дема къп ".

Йоана има още четири втори мeста на сингъл и две втори по двойки от шампионати на Тенис Европа. Росица Денчева завоюва през 2020 година шест трофеи на сингъл и три по двойки в шампионати от Тенис Европа. При това три от купите на сингъл са в надпревари до 16 годишна възраст. Тя завоюва първите места на шампионати в София, Бургас и Пловдив.

При 14-годишните е първа на шампионатите в Бургас, Пазарджик и Свиленград. Константинова и Денчева завоюваха и всички вероятни трофеи на сингъл и по двойки на шампионата от Източно-Европейското състезание до 14 година в Анталия (Турция). Още две българки попаднаха в топ 100 при 14-годишните. Елизара Янева е 43-та, а Ивона Савекова е под номер 100.

При юношите до 14 година България има трима тенисисти в топ 100. Александър Василев е № 17, Ивайло Симеонов е № 45, а Робен Гавани e № 88. При юношите до 16 година имаме четирима представители в топ 100. Илиян Радулов е номер 7, Адрияно Дженев е № 12, Виктор Марков е № 15, а Павел Маринов №83. При девойките до 16 година Йоана Константинова е № 63, Росица Денчева е № 66, а Мария Рогачева №89.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР