Йоана Георгиева се класира на полуфинал на 500 м едноместен

...
Йоана Георгиева се класира на полуфинал на 500 м едноместен
Коментари Харесай

Олимпийката Йоана Георгиева се класира на полуфинал на Световното по кану-каяк до 23 г. в Пловдив

Йоана Георгиева се класира на полуфинал на 500 м едноместен каяк при дамите до 23 година на Световното състезание по кану-каяк в Пловдив. 21-годишната българка приключи на второ място в серията си. Тя ще се бори за влизане във край във втората от трите полуфинални серии - в събота (20 юли) от 17:09 часа на гребния канал в Пловдив.

Йоана бе декларирана за присъединяване на Световното за младежи до 23 година, юноши и девойки под тепетата в последния миг, откакто на 15 юли Спортният трибунал в Лозана излезе с решение, че е почтена по обвиняването в нарушение на антидопинговите правила. А малко след края на първата й гонка от Световното от Международния олимпийски комитет потвърдиха и присъединяване й за България на идните Олимпийски игри в Париж.

" Чувствам се ужасно, още повече поради това, че справедливостта спечелва. Щастлива съм, че всичко е в предишното. И виждам с всички сили единствено напред и нагоре. Вече душевен съм доста по-спокойна, доста по-уверена. С нови сили вземам участие на Световното състезание до 23 година в Пловдив. До последно нямах визия дали ще вземам участие. Буквално в последния миг ме прибавиха в стартовите листи. не съм се готвила особено за това съревнование, само че съм уверена, че с всяка последваща гонка ще влизам от ден на ден и повече във форма и ще се представям все по-добре. Ще дам всичко от себе си тук - на родната писта пред родната аудитория, с цел да се показва допустимо най-добре. А живот и здраве, по-късно и на Олимпийските игри ", съобщи Йоана Георгиева.

Заради към този момент анулираното от Спортния трибунал краткотрайно прекъсване на спортните й права на 10 юни Йоана нямаше опция и да води пълноценни тренировки със своя треньор.

" Периодът беше доста тежък за мен, защото дълги години съм привикнала да работим с моя треньор Цветан Иванов. Винаги, когато има нещо, той ме поправя. Казва ми на кое да обърна внимание, по какъв начин да се случват нещата. Сега, когато трябваше да се приготвям сама, и то толкоз близо като време до самото съревнование, беше извънредно тежко. Но дадох всичко от себе си да се събера оптимално и да върша тренировките по най-хубавия вероятен метод - както поради самата мен, по този начин и поради моя треньор Цветан Иванов ", сподели Георгиева.

На 31 юли тя ще навърши 22 години. В началото на август отпътува за Париж, а на 7 август са сериите на 500 м едноместен каяк на Олимпийските игри.

" Това, че всичко към този момент е наред, е най-големият подарък, който може да ми се случи за рождения ден. Ще дам всичко, защото ходя на Олимпийските игри доста освободена душевен, макар че ще се състезавам с изключителна конкуренция - с олимпийски медалистки, с доста по-опитни състезателки от мен. Реално ще съм измежду най-младите там. Но ще съм освободена и ще се стремя да се развличам оптимално. В същото време ще дам всичко, с цел да се класирам допустимо най-добре и на първо време ", разяснява Йоана Георгиева.

Сега обаче й следва полуфиналът на шампионата на планетата в Пловдив. " Това, че Световното състезание е на родна земя, пред родна аудитория, ми дава още повече сили и ме стимулира да съумея. Аз ще дам всичко, на което съм способна. И имам вяра, че всичко ще бъде наред и ще се показва по най-хубавия метод ", показа Йоана Георгиева.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР