Йоан Матев е осъден окончателно на шест години и шест

...
Йоан Матев е осъден окончателно на шест години и шест
Коментари Харесай

Роднина на убитото момче в Борисовата: Изпитвам облекчение, че Матев ще влезе в затвора, дори и за кратко

Йоан Матев е наказан дефинитивно на шест години и шест месеца затвор за убийството на Георги Игнатов в Борисовата градина през 2015 година Това стана известно през вчерашния ден от информация в деловодната система на Върховния касационен съд. Оказва се обаче, че Матев действително ще лежи в пандиза по-малко от две години , защото от присъдата ще бъде приспаднато времето, което прекара в ареста , предава.

„ Все отново има някаква минимална правдивост. Хората са привикнали постоянно да има липса на действително правораздаване. Наказанието обаче явно е несъответстващо ”, съобщи Илиян Георгиев, родственик на убития в Борисовата градина Георги Игнатов.
По думите му обаче значително виновността е на закона и тълкуването му. „ Изпитвам облекчение, че има неоправдателна присъда и той ще влезе в пандиза, въпреки и за толкоз малко време ”, уточни още той.

„ Гого е починал по изключително непосилен метод и можеше съдът да даде оптималната допустима присъда ”, сподели още вуйчото на Георги Игнатов.

" Когато правосъдната система и правораздаването в България, започнат да демонстрират със съществени, тежки случаи, че наистина са на страната на елементарния човек и обществото, тогава ще допускам, че нещо ще се промени ", безапелационен е Илиян Георгиев. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР