ЙЕРУСАЛИМ (Ройтерс) - Израелският премиер Бенямин Нетаняху изглежда се оттегли

...
ЙЕРУСАЛИМ (Ройтерс) - Израелският премиер Бенямин Нетаняху изглежда се оттегли
Коментари Харесай

Израелският министър-председател Нетаняху изглежда се оттегли от докладвания коментар, свързващ атаката на Хамас с протеста на резервистите

ЙЕРУСАЛИМ (Ройтерс) - Израелският министър председател Бенямин Нетаняху наподобява се отдръпна от коментар, за който се оповестява, че е направил по-рано по отношение на нуждата от инспекция в случай че предвоенен митинг измежду армейски резервисти подтикна Хамас да извърши офанзивата си предишния месец.

Израелският канал 12 и други новинарски издания оповестиха, че Нетаняху е споделил, че може да има потребност да се изследва дали месеците на митинги против него държавното управление, в това число от резервисти, които споделиха, че повече няма да се явяват на постоянна работа, способстваха за мотивацията на Хамас да извърши нападението на 7 октомври в Южен Израел, което провокира актуалната война.

Но след социална реакция, Нетаняху разгласява на X, че Хамас е почнал война, „ тъй като желае да ни убие всички, а не поради някакъв спор в нас. “

„ Хамас сгреши – и затова ще бъде отстранен. Само дружно ще спечелим ”, сподели Нетаняху.

По-рано Бени Ганц, който се причисли към военния кабинет на Нетаняху от опозицията като част от изключително държавно управление, сподели, че Нетаняху би трябвало да отдръпна коментара си.

„ Избягване на отговорност и Пръскането с тиня по време на война е удар за страната “, написа Ганц в обществената медийна платформа X.

В събота протестиращите се събраха пред резиденцията на Нетаняху, скандирайки „ Затвор в този момент! “ в обществена демонстрация на яд от неуспехите, които доведоха до смъртоносната офанзива от въоръжени лица на Хамас предишния месец против израелските общности към линията Газа.

Протестът, който съответства с изследване, показващо, че повече от три четвърти от израелците имат вяра Нетаняху би трябвало да подаде оставка, акцентира възходящия публичен яд против техните политически водачи и водачи по сигурността.

(Репортаж от Ари Рабинович; Редактиране от Андрю Хевънс)

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР