Йерусалим е бил столица на Израел хилядолетия и отричането на

...
Йерусалим е бил столица на Израел хилядолетия и отричането на
Коментари Харесай

Нетаняху: Йерусалим е бил столица на Израел хилядолетия и отричането на този факт е абсурдно

Йерусалим е бил столица на Израел хилядолетия и отричането на този факт е неуместно. Палестинците би трябвало да осъзнаят тази действителност, с цел да реализираме мир. Това съобщи израелският министър председател Бенямин Нетаняху при визитата си в Париж:

Париж е столицата на Франция. Йерусалим е столицата на Израел. Той е столица на Израел от три хиляди години, столица е на еврейската страна от 70 години. Ние почитаме вашата история и вашите решения и знаем, че като другари вие почитате нашите. Мисля, че това е значимо за мира. Мисля, че мирът би трябвало да бъде учреден на истината и обстоятелствата от предишното и сегашното са единственият метод да изградим реалистично и сполучливо бъдеще.

Нетаняху приказва на фона на бурните митинги, които обгърнаха мюсюлманския свят през последните дни. Неговият хазаин - президентът на Франция Еманюел Макрон , го прикани да замрази градежа на еврейски селища на Западния бряг на река Йордан като жест към палестинците. Обстановката в Близкия Изток ще е тематика и на утрешната среща на Нетаняху с външните министри от Европейския съюз.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР