ЙЕРУСАЛИМ (АП) — Всяка година майката на Алон Гат ръководеше

...
ЙЕРУСАЛИМ (АП) — Всяка година майката на Алон Гат ръководеше
Коментари Харесай

Израелците се борят с въпроса как да празнуват Пасха, празник на свободата, докато мнозина остават пленници

ЙЕРУСАЛИМ (АП) — Всяка година майката на Алон Гат ръководеше фамилното празнуване на Пасхата на освобождението на античните израилтяни от Египет хиляди преди години. Но тази година Гат се бори с това по какъв начин да съчетае празник в чест на свободата, откакто майка му беше убита и други членове на фамилията бяха отвлечени, когато Хамас атакува Израел.

Сестрата на Гат, Кармел, и брачната половинка, Ярдън Роман-Гат, бяха взети за заложници при офанзивата на 7 октомври. Съпругата му беше освободена през ноември, само че сестра му остава в плен.

„ Не можем да честваме свободата си, тъй като нямаме тази независимост. Нашите братя и сестри, майки и татковци към момента са в плен и ние би трябвало да ги освободим “, сподели Гат.

В понеделник евреите по света ще стартират да честват едноседмичния празник Пасха, разказвайки библейската история за тяхното изселване от Египет след стотици години иго. Но за доста израелци е мъчно да си показват празника на свободата, когато приятелите и фамилията не са свободни...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР