ЙЕРУСАЛИМ (АП) — Сделката изглеждаше на ръба на разпадането. Хамас

...
ЙЕРУСАЛИМ (АП) — Сделката изглеждаше на ръба на разпадането. Хамас
Коментари Харесай

Катар е предпочитаният посредник във войната в Близкия изток. Нейното безпрецедентно посещение в Тел Авив спаси нестабилно примирие

ЙЕРУСАЛИМ (АП) — Сделката изглеждаше на ръба на разпадането. Хамас упрекна Израел, че не е спазил своята страна от договорката, а Израел заплашваше да възобнови смъртоносната си офанзива против линията Газа.

Това беше моментът, в който катарски аероплан кацна в израелския Бен Гурион Летище в събота. Преговарящите на борда се захванаха за работа, пробвайки се да спасят съглашението за преустановяване на огъня сред Израел и владетелите на Хамас в Газа, преди то да се разпадне и да прекъсне седмици дипломатически разногласия с високи залози.

Първото обществено посещаване на катарски публични лица в Израел бележи извънреден миг за двете страни, които нямат публични дипломатически връзки. Той също по този начин акцентира главната роля на дребното емирство в превъзмогването на разликите сред враговете.

„ Това е нещо, което в никакъв случай не сме виждали до момента “, Йоел Гузански, старши помощник в Института за проучване на националната сигурност в Тел Авив, сподели за престоя на катарците в Израел....

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР