ЙЕРУСАЛИМ (АП) — Съединените щати предложиха силна подкрепа на Израел

...
ЙЕРУСАЛИМ (АП) — Съединените щати предложиха силна подкрепа на Израел
Коментари Харесай

Израел и САЩ са в противоречие относно противоречиви визии за следвоенната Газа

ЙЕРУСАЛИМ (АП) — Съединените щати предложиха мощна поддръжка на Израел във войната му против въоръжената формация Хамас, която ръководи линията Газа. Но съдружниците са все по-разногласни по отношение на това какво ще се случи с Газа, откакто войната завърши.

Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху разгласи тази седмица, че Израел ще резервира безкрайно наличие за сигурност в Газа. Израелски публични лица приказват за налагане на буферна зона, с цел да държат палестинците надалеч от израелската граница. Те изключват каквато и да е роля на Палестинската власт, която беше прокудена от Газа от Хамас през 2007 година, само че ръководи полуавтономни региони на окупирания Западен бряг.

Съединените щати изложиха доста по-различна визия. Висши публични лица споделиха, че няма да разрешат на Израел да окупира още веднъж Газа или в допълнение да свие така и така дребната си територия. Те неведнъж са призовавали за връщане на интернационално приетата палестинска власт и обновяване на мирните договаряния, целящ...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР