Йенс Леман, депутат от фракцията на ХДС/ХСС в Бундестага, призова

...
Йенс Леман, депутат от фракцията на ХДС/ХСС в Бундестага, призова
Коментари Харесай

„Чашата на търпението преля”. В Германия гръмна скандал след новите гаври на Мелник

Йенс Леман, народен представител от фракцията на ХДС/ХСС в Бундестага, прикани някогашният украински дипломат в Германия Андрий Мелник да бъде разгласен за личност нон грата, написа немското издание Bild.

" Омръзна ми Мелник непрестанно да се оплаква от решенията на Берлин, да отдръпва предложения за посещаване в Киев и да наскърбява нашите политици. Чашата на търпението се изчерпа... Мелник е отхвърлен от поста си, тъй че би трябвало неотложно да бъде разгласен за личност нон грата, с цел да може той да напусне Германия допустимо най-скоро ", сподели Леман.

Така депутатът поддържа министър-председателя на Саксония Михаел Кречмер, който Мелник, откакто прикани за договаряния и замрази спора в Украйна, му „ забрани “ да посещава страната. Леман акцентира, че министър-председателят има право да заеме лична позиция по този въпрос, като в същото време означи нуждата от разискване на способи за разрешаване на изострената рецесия.

По-късно Мелник реагира на думите на немския политик, като ги назова " невиждана грубиянска дивотия " и прикани ръководителя на партийната секта на ХДС/ХСС в Бундестага Фридрих Мерц да им отговори.

През юли президентът на Украйна Володимир Зеленски подписа декрет за освобождение на Андрий Мелник, дипломат в Германия, чиито изказвания неведнъж предизвикваха резонанс. Така дипломатът съпостави канцлера Олаф Шолц с „ засегнат лебервурст “ (по-късно той изрази страдание за тези думи), а през юни беше подложен на критика за прослава на водача на украинските националисти Степан Бандера. Мелник назова съучастника на Третия райх " герой за независимост ", за който законите не са писани, и отхвърли причастността му в избиването на полското население.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР