Йената, която в момента е на най-ниската си точка от

...
Йената, която в момента е на най-ниската си точка от
Коментари Харесай

Волатилността на японската йена изглежда притеснителна

Йената, която сега е на най-ниската си точка от 1990 година насам, претърпя най-значителното си седмично съмнение на цената от 2022 година насам, а Японската централна банка се намеси на пазара за първи път от 1998 година насам.

Трейдърите спекулират, че тази седмица интервенцията е била многократна, като данните сочат, че японските публични лица може да са похарчили близо $60 милиарда в тези старания, което е сравнимо с намесите им през септември и октомври 2022 година

Пазарните наблюдаващи настояват, че неотдавнашните интервенции са се случвали в интервали на ниска ликвидност, а с поредицата от публични празници в Япония и Обединеното кралство – най-големия център за валутна търговия – има евентуален прозорец за по-нататъшни дейности.

Японските управляващи резервираха строга конфиденциалност по отношение на активността си, което подхранва атмосферата на неустановеност. Експертите предизвестяват, че намесите са планувани от към времеви диапазон, с цел да имат най-голямо влияние върху пазарната логика на психиката.

Неотдавнашното внезапно повишаване на курса на $ по отношение на йената породи опасения. По време на японския празник в понеделник доларът доближи 34-годишен връх, след което внезапно се отдръпна. По сходен метод в сряда доларът претърпя неочаквани и обилни съмнения, което способства за повишение на пазарната тревога.

Дългосрочното обезценяване на йената, обусловено от ниските японски лихвени проценти спрямо други огромни стопански системи като Съединени американски щати, облагодетелства японските експортьори, само че усили разноските за импорт. Въпреки рисковете от намеса вложителите са склонни да запазят позициите си по отношение на йената заради забележителните курсови разлики.

Спекулантите резервират мечи позиции във връзка с японската валута, а волатилността на йената се увеличи след интервенциите на Банката на Япония през 2022 година, което оказва въздействие върху ръководството на риска за централните банки и фирмите, като в същото време дава преференциални благоприятни условия за търговците.

Екстремната волатилност, на която станахме очевидци в понеделник и сряда, акцентира характера на търговията с валута с високи залози, при която обилни придвижвания могат да се развият в границите на минути, евентуално оформяйки кариери и финансови резултати.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР