Йеменските хути са изключително агресивни и непредвидими. Медиите обаче изпускат

...
Йеменските хути са изключително агресивни и непредвидими. Медиите обаче изпускат
Коментари Харесай

Проф. Владимир Чуков: Хутите и Саудитска арабия подписаха мирен договор, който на практика слага край на войната от 2016 година

Йеменските хути са извънредно нападателни и непредвидими. Медиите обаче изпускат втория слой. Хутите и Саудитска арабия подписаха кротичък контракт, който на процедура поставя завършек на войната от 2016 година. В момента има доста мощна предварителна защита против хутите, само че и доста мощна дипломация за обиране на напрежението.

Това сподели нощес в предаването " Денят онлайн " по NOVA NEWS арабистът проф. Владимир Чуков.

" Арабите ги няма в оповестената през днешния ден от Съединени американски щати коалиция за сигурността на корабоплаването в Червено море. В тази коалиция е Бахрейн, само че там се намира пети американски флот. Хутите оповестиха през днешния ден, че уголемяват задачите си - към този момент ще атакуват всички кораби на тази коалиция ", разкри той.

" Местните уеб сайтове не дават информация са освободения български моряк. Там се появява някой представител на хутите и дава главно информация за вътрешно прилагане в Йемен. Последните дни има няколко опита за набези с дронове. Всичко е въпрос на пари, когато приказваме за по-добра защита на корабите ", добави арабистът проф. Чуков.

" Израелската войска разгласи, че навлиза в третата фаза на войната си с Хамас. Израел търси и желае да убие водача на Хамас, което ще е черешката на тортата. Според мен се върви към лека деескалация на напрежението, малко по малко. Някои дори настояват, че войната към този момент е свършила, само че още не е оповестено. Големият въпрос е какво ще стане по-късно. Дори и в самото израелско държавно управление има разлики по тематиката. Според мен ще стане това, което кажат американците. Големият проблем е кой ще ръководи линията Газа. американците желаят това да е палестинската автономност ", разяснява той войната сред Израел и Хамас.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР