Йеменските хуси ще разширят обхвата на целите си, включвайки и

...
Йеменските хуси ще разширят обхвата на целите си, включвайки и
Коментари Харесай

Йеменските хуси заявиха, че започват да атакуват американски кораби

Йеменските хуси ще разширят обсега на задачите си, включвайки и американски кораби, съобщи през днешния ден техен представител пред телевизия " Ал Джазира ", оповестява Българска телеграфна агенция.

" Не е наложително корабът да се насочва към Израел, с цел да го вземем на прицел, задоволително е да е американски ", сподели представителят на хусите Насрулдин Амер пред телевизионния канал, като добави, че " Съединени американски щати са на път да изгубят морската си сигурност ".

Амер сподели също, че английските и американските кораби са станали " законни цели " заради ударите, нанесени от двете страни в Йемен предходната седмица.

Йеменските хуси удариха с противокорабна балистична ракета американския транспортен съд за транспортиране на насипни товари " Гибралтар ийгъл " (Gibraltar Eagle), заяви Централното командване (СЕНТКОМ) на въоръжените сили на Съединени американски щати, представено от Ройтерс. Няма данни за жертви или ранени.

Базираният в Съединени американски щати оператор на кораба " Ийгъл бълк шипинг " (Eagle Bulk Shipping) заяви в изказване, че корабът е бил ударен от " неидентифициран снаряд ", до момента в който е плавал на 100 благи (160 километра) от Аденския залив, като е претърпял лимитирани вреди и няма потърпевши моряци.

" В резултат на удара корабът е претърпял лимитирана щета в товарния отсек, само че е в устойчиво положение и се придвижва, с цел да напусне този регион ", се споделя в изказването, в което се добавя, че плавателният съд е превозвал товар от стоманени артикули.

Подкрепяните от Иран хуси, контролиращи по-голямата част от йеменското крайбрежие на Червено море, атакуват търговски кораби в региона, за които настояват, че са свързани с Израел или пътуват към израелски пристанища. Според тях дейностите им са в поддръжка на палестинците и придвижването " Хамас " във войната в линията Газа.

В отговор на тези набези предходната седмица Съединени американски щати и Англия нанесоха десетки въздушни и морски удари по обекти на хусите в Йемен.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР