Йеменските хуси нанесоха щети на два търговски кораба при ракетни

...
Йеменските хуси нанесоха щети на два търговски кораба при ракетни
Коментари Харесай

САЩ съобщиха за атака на хуси по два търговски кораба в Аденския залив

Йеменските хуси нанесоха вреди на два търговски кораба при ракетни офанзиви в Аденския залив през последните 24 часа, като част от продължаващата акция на групировката против интернационалното океанско мореплаване. Това предават от Reuters по вчерашна информация на Централното командване на Съединени американски щати (CENTCOM).

Подкрепяните от Иран хуси са блъснали контейнерозов " Tavvishi " , ръководен под либерийски байрак и благосъстоятелност на швейцарската компания " MSC Ship Management ", с противокорабна балистична ракета, написа в изказването на CENTCOM. Корабът е развален, само че екипажът не е потърпевш.

Две ракети, изстреляни от хусите, са блъснали и " Norderney ", товарен транспортен съд , благосъстоятелност на немската " Sunship Schiffahrtskontor ", плаващ под флага на Антигуа и Барбадос. Плавателният съд е претърпял вреди, само че екипажът не е потърпевш и са траяли пътуването си, съгласно CENTCOM.

По-рано хусите оповестиха, че са блъснали двата кораба и даже са твърдели, че са запалили втория.

Двамата притежатели на съдовете към този момент не са дали коментар за нападението.

Припомняме, хусите управляват най-населените елементи на Йемен и атакуват търговски кораби от ноември насам Тяхната акция прекъсна световното мореплаване, като принуди корабите да заобикалят близкия Суецки канал и да пренасочват търговията към Африка.

Действията на бунтовниците също породиха опасения, че войната сред Израел и Хамас може да се популяризира и дестабилизира Близкия изток.

Допълнително, Съединени американски щати и Англия нанесоха редица удари против цели на хусите в отговор на офанзивите, като

От CENTCOM в неделя обявиха, че силите им също са унищожили безпилотна въздушна система над Аденския залив, както и две ракети за наземно нахлуване и една ракетна установка в следените от хусите региони на Йемен.
 Съединени американски щати удариха бази на хутите в Червено море
Съединени американски щати удариха бази на хутите в Червено море

Борба против пиратите
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР