Йеменските бунтовници хуси изстреляха противокорабна крилата ракета към американски разрушител

...
Йеменските бунтовници хуси изстреляха противокорабна крилата ракета към американски разрушител
Коментари Харесай

Йеменските бунтовници хуси изстреляха ракета по американски военен кораб в Червено море в първата атака след воден от САЩ удар

Йеменските бунтовници хуси изстреляха противокорабна крилата ракета към американски унищожител в Червено море в неделя, само че американски изтребител аероплан го е свалил при последната офанзива, разтърсваща световното корабоплаване на фона на войната на Израел с Хамас в линията Газа, споделиха публични лица.

Атаката бележи първия приет от Съединени американски щати огън от хусите, откакто Америка и съюзническите народи започнаха удари в петък против бунтовниците след седмици на набези против кораби в Червено море.

Хусите се насочиха към този основен кулоар, свързващ доставките на сила и товари от Азия и Близкия изток към Суецкия канал и към Европа поради войната Израел-Хамас, офанзиви, които заплашват да разширят този спор в районен пожар.

Хусите, шиитска бунтовническа група, съюзена с Иран, която завладя столицата на Йемен през 2014 година, не признаха незабавно офанзивата.

Не беше ясно дали Съединени американски щати ще отмъстят за последната офанзива, макар че президентът Джо Байдън сподели, че „ няма да се поко...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР