Йеменските бунтовници хуси изстреляха най-големия си бараж от безпилотни летателни

...
Йеменските бунтовници хуси изстреляха най-големия си бараж от безпилотни летателни
Коментари Харесай

Йеменските хуси изстреляха най-големия безпилотен самолет, ракетна атака в Червено море, след като САЩ ги предупредиха за последствията

Йеменските бунтовници хуси изстреляха най-големия си бараж от безпилотни летателни апарати и ракети, ориентирани към корабите в Червено море, принуждавайки американския и английския флот да смъкват снарядите в огромно морско стълкновение, оповестиха управляващите в сряда.

Веднага не са докладвани вреди.

Атаката от подкрепяните от Иран хуси пристигна въпреки планираното гласоподаване в Съвета за сигурност на ООН по-късно в сряда за евентуално наказание и условие за неотложно прекъсване на офанзивите от бунтовниците, които настояват, че техните нападения целят да спрат войната на Израел против Хамас в линията Газа.

Въпреки това техните цели имат все по-слаби — или никакви — връзки с Израел и застрашават основен търговски път, свързващ Азия и Близкия изток с Европа.

Това покачва риска от ответен удар на Съединени американски щати против Йемен, който може да промени неспокойното преустановяване на огъня, което се съблюдава в най-бедната страна в арабския свят.

Нападението е станало край йеменските пристанищн...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР