Йемен е изправена пред най-тежката холерна епидемия в света, предупреди

...
Йемен е изправена пред най-тежката холерна епидемия в света, предупреди
Коментари Харесай

Йемен е изправена пред най-тежката в света епидемия от холера, предупреди ООН

Йемен е изправена пред най-тежката холерна зараза в света, предизвести Организацията на обединените народи (ООН). В изказване на УНИЦЕФ и Световната здравна организация се оповестява, че броят на хипотетичните случаи на инфектирани с холера в раздираната от война страна е повишен на 200 хиляди, съобщи Би Би Си.

Досега от епидемията в страната са умряли над 1300 души, от които една четвърт са деца, и се чака броят на жертвите да нарасне. Двете организации на Организация на обединените нации декларират, че вършат всичко допустимо, с цел да предотвратят ускоряването на разпространяването на епидемията.

Само доскоро повече от две седмици Световната здравна организация разгласи, че броят на болните от холера е достигнал 100 хиляди единствено за пет седмици, откогато се развихри епидемията. Към днешна дата двойно е повишен броят на инфектираните.

" Изправени сме пред най-тежката зараза от холера в света, приблизително с 5000 нови случая дневно ", се споделя в изказването. Повечето от инфектираните нямат никакви или имат леки признаци, само че в тежки случаи болестта може да докара до гибел в границите на часове, в случай че не бъде лекувано.

По данни на Организация на обединените нации рушащите се здравни, водни и санитарни системи са лишили 14.5 милиона души от естествен достъп до чиста вода и хигиена, което усилва опцията на заболяването да се популяризира. Освен това на към 30 хиляди локални здравни служащи не е плащано от близо 10 месеца.

Йемен е в положение на революция от пролетта на 2015 година Конфликтът включва бунтовниците хути, които се борят със силите, лоялни на йеменското държавно управление, и техните съдружници, а в хода му се намесиха и голям брой страни от района. Отчасти вследствие на войната по-малко от половината лечебни заведения в страната действат.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР