Yellow! разширява автопарка си от електрически автомобили. Новите Kia e-Niro

...
Yellow! разширява автопарка си от електрически автомобили. Новите Kia e-Niro
Коментари Харесай

300 електрически таксита Kia Niro ще обслужват клиентите в София

Yellow! уголемява автопарка си от електрически коли. Новите Kia e-Niro оферират най-голямо вътрешно пространство и комфорт за екологично градско напредване.

В София ще се движат от ден на ден електрически таксита, каквато е и наклонността в Европа - реализиране на екологичен и резистентен публичен градски превоз. Yellow!, които бяха първите дали съвременен и екологичен превоз в София, не престават да уголемяват своя електрически автопарк. До края на годината нови 30 електрическия автомобил Kia Niro ще бъдат разполагаем на клиентите на Yellow!, като това е единствено първата част от поръчаните 300 броя, които поетапно ще навлязат в автопарка на превозвача.

Kia e-Niro е оборудван с 64.8 kWh батерия, която подсигурява пробег от 460 км с едно зареждане. Освен че изцяло препокрива опциите на автомобил с ДВГ, e-Niro подсигурява извънреден комфорт за пасажерите в автомобила, като предлага най-голямото и комфортно вътрешно пространство за клиентите на транспортни услуги с ел. коли в София, както и непостижим размер на багажното поделение от 475 л, изцяло засищащ пътуващите от и за Летище София. Eлектрическите таксиметрови коли Kia e-Niro на Yellow! дават голямо преимущество за пасажерите пред различните форми за градско напредване с ел. коли - отпада нуждата от независимо шофиране и търсене на паркоместа в напрегнатата градска среда с помощта на опитните водачи на компанията. Kia e-Niro е оборудван с най-съвременни технологии за сигурност, в това число камера за придвижване на заден ход, FCA, ABS, ESC, HAC, MCB (Multi Collision Brake), LKA (Lane Keeping Assist), " Battery saver " система предпазваща акумулатора, " Cruise Control " система за поддържане на заложена скорост, MSLA (Manual Speed Limit Assist) ограничител на скоростта и други

Партньорството сред Киа България и Yellow! датира от 2004г., когато е доставен първият автомобил Kia Rio. Към сегашния миг автопаркът на Yellow! включва над 2 300 модела с марка Kia. Преди няколко години започва и пилотният план на компанията с Kia е-Soul, който продължава да оперира като първото постоянно електрическо такси в София. Новата стъпка напред към електрическата подвижност е увеличението на автопарка с още 30 електрическия автомобил, като в дълготраен проект компанията се ангажира да премине напълно на коли с електрическо задвижване от Киа България.

Нещо повече, от средата на месец януари 2024г. клиентите ще имат опцията в мобилното приложение на Yellow! да създадат своя избор и да бъдат обслужвани от тъкмо тези електрически автомобили. Тарифата за транспорт на пасажери се резервира същата, което ще насърчи потребителите да се възползват от екологичен превоз в града на цената на такси с стандартен мотор.

В допълнение към екологичния автопарк, Yellow! конфигурира и нови 3 зарядни станции, което обособи паркинга на компанията в местоположението с най-вече сходни станции в града. 50 kW DC зарядни станции Hypercharger са с по 2 CCS конектора, което дава опция за зареждане на 6 електрическия автомобил по едно и също време. Станциите са включени в новаторска платформа за зареждане на електрически транспортни средства - Kia Hypercharge. Всеки притежател на електрически автомобил може да се възползва от локациите включени в мрежата на Kia Hypercharge, като зареждането се реализира през мобилното приложение https://kia.hypercharge.bg/app-download.

„ Всяко начало е мъчно, само че ние стартирахме с първото електрическо такси още през 2015г., когато това се считаше за екзотика. Щастливи сме, че продължаваме да надграждаме. Плановете ни са в идващите няколко години да достигнем до 300 електрически автомобила в града, а за какво не и повече. Всички желаеме да дишаме по-чист въздух в София ", споделя Калин Кокошаров, изпълнителен шеф на Yellow!.

Компактният кросоувър Niro се предлага с три модерни, високоефективни електрифицирани задвижващи системи с предно предаване (FWD) - хибридно електрическа (HEV), plug-in хибридна (PHEV) и електрическа с акумулаторни акумулатори (BEV). Комбинацията от самонадеян дизайн, съвременен интериор и авангардни технологии осигуриха на модела водеща позиция в C-CUV сегмента на европейските пазари. От лансирането на второ потомство Niro през юли 2022г. досега у нас са осъществени над 200 продажби.

*Източник: www.kia.bg

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР