Йелена Остапенко винаги е била своеобразна тенис бомба със закъснител,

...
Йелена Остапенко винаги е била своеобразна тенис бомба със закъснител,
Коментари Харесай

Oстапенко: Не ти трябва резервен план, за да победиш тенисистка като Халеп

Йелена Остапенко постоянно е била самобитна тенис бомба със закъснител, която може да избухне когато и да е. Потенциалът на латвийката е голям и доста мъже могат единствено да виждат на скоростта в нейните удари, само че международната 21 има пословични проблеми с постоянството през годините и на процедура е способна да загуби от всяка една съперничка, тъй като изповядва прекомерно рисков жанр на игра. Все отново картите се подредиха по съвършения метод за Остапенко през 2017-а година, когато тя надви над Симона Халеп в разногласието за купата на Ролан Гарос, с цел да завоюва единствената си купа от Шлема към този миг.

24-годишната състезателка пък най-сетне подсети за себе си, откакто през тази седмица записа победи над тенисистки от ранга на Ига Швьонтек, Петра Квитова и към този момент упоменатата Халеп, с което откри място на финала в Дубай. Впоследствие латвийката беше запитана дали има авариен проект в играта си, в случай че грубата мощ не ѝ помогне, а ето какво отговори еднократната шампионка от Шлема:

" Знаех, че би трябвало да бъда нападателна против Симона, абстрахирайки се от резултата. Тя има съществени проблеми да се опълчи на тенисистки, които удрят мощно топката и лишават от нейното време за реакция. Знаех, че би трябвало да подходя по този метод, като не се притеснявах от допускането на някои неточности, тъй като тя бяха част от проекта и изцяло в реда на нещата.

Истината е, че пропуснах някои удари, защото стоях прекомерно изправена при тяхното осъществяване и не работех добре с краката. Щом трансформирах това, то нещата започнаха да работят чудесно за мен. Не мисля, че ти би трябвало авариен проект, с цел да победиш състезателка с игровите характерности на Халеп. Аз съблюдавах моята първична концепция от първата до последната точка и всичко се получи чудесно за мен " - приключи Остапенко

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР