Йелена Остапенко сензационно триумфира на Ролан Гарос след успех с

...
Йелена Остапенко сензационно триумфира на Ролан Гарос след успех с
Коментари Харесай

Сензацията е факт! 20-годишна триумфира на "Ролан Гарос"

Йелена Остапенко сензационно победи на " Ролан Гарос " след триумф с 4:6, 6:4, 6:3 над Симона Халеп. 20-годишната латвийка, за която това е първи трофей на турнир от Големия шлем, стана първата непоставена победителка в конкуренцията. Това е и първа купа изобщо в кариерата на родената на 8 юни 1997 година Остапенко. До момента тя не бе спечелила нищо на равнище WTA. Има 7 трофеи от ITF шампионати, само че като госпожица. До момента имаше три финала на WTA равнище - и трите изгубени.  

Първи сет
Срещата стартира разочароващо за Халеп, която позволи пробив още в първия гейм. Румънката обаче бързо влезе в релси и изравни за 1:1. В 5-ия гейм тя още веднъж загуби подаването си, само че още веднъж изравни още в идната част за 3:3. В 10-ия гейм опитът на Халеп си оказа въздействие и тя проби, с цел да поведе в сетовете.

Втори сет
Халеп стартира по впечатляващ метод втория сет и небрежно поведе с 3:0. Последва непонятен спад в играта й, от който се възползва Остапенко. 20-годишната латвийка реализира цялостен поврат за 4:3 в нейна изгода. Последва пробив за Халеп и ново тъждество - 4:4. Остапенко не се смути от развоя и за трети път в сета завоюва подаване на съперничката. В 10-ия гейм тя бе безкомпромисна и изравни сетовете.

Трети сет
В решителната трета част латвийката показва извънредно здрави нерви и сведе до най-малко грешките си. От другата страна корта Халеп пък изглеждаше извънредно обезпокоена и това се видя в играта й. Остапенко стигна до цели 3 пробива, а на собствен ред позволи единствено 1 подобен. Това се оказа изцяло задоволително за крайния триумф в мача.

СХЕМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ " РОЛАН ГАРОС " ПРИ МЪЖЕТЕ - ТУК  
СХЕМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ " РОЛАН ГАРОС " ПРИ ЖЕНИТЕ - ТУК  
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР