Йелена Остапенко постигна трудна победа над 43-годишната Винъс Уилямс във

...
Йелена Остапенко постигна трудна победа над 43-годишната Винъс Уилямс във
Коментари Харесай

Силите на Винъс Уилямс стигнаха само за сет срещу Остапенко

Йелена Остапенко реализира сложна победа над 43-годишната Винъс Уилямс във втория кръг на шампионата на трева в Бирмингам, Англия.


Поставената под номер 2 в схемата латвийка завоюва с 6:3, 5:7, 6:3 за 2 часа и 24 минути игра. Бившата шампионка от Откритото състезание на Франция пропиля задатък от 5:3 гейма във втория сет, като пропусна и мачбол на сервис на американката, само че съумя да се събере в края на мача и да наложи волята си над намиращата се на 697-мо място в света петкратна шампионка на Уимбълдън.

Уилямс, която преди седмица се завърна на корта след шестмесечно неявяване поради контузия, поведе с пробив в средата на първия сет, само че Остапенко завоюва четири следващи гейма и поведе със сет след 6:3.

Латвийката контролираше играта и във втория сет, в който бе напред с 5:3, имаше и мачбол, само че позволи няколко неточности, което я изнерви и разреши на опитната Уилямс да обърне играта и да измъкне втория сет след 7:5 гейма.

В решителния трети сет Уилямс съумя да поведе с 2:0 гейма, само че силите на американката свършиха и до края на мача тя взе единствено още един гейм.

Поставената под номер 1 в схемата Барбора Крейчикова реализира втора поредна чиста победа. Чехкинята се наложи над сънародничката си Тереза Мартинцова с 6:4, 6:4. В първия сет някогашната шампионка от " Ролан Гарос " осъществя единствения пробив за 5:4 гейма. По-труден за нея се оказа вторият сет, в който тя навакса закъснение от 1:3 гейма.

За място на полуфиналите Крейчикова ще спори с още една чехкиня - 18-годишната Линда Фрухвиртова. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР