Йелена Остапенко (Латвия) и Даря Касаткина (Русия) се класираха за

...
Йелена Остапенко (Латвия) и Даря Касаткина (Русия) се класираха за
Коментари Харесай

Остапенко - Касаткина е финалът в Аделаида

Йелена Остапенко (Латвия) и Даря Касаткина (Русия) се класираха за финала на интернационалния шампионат по тенис на твърди кортове в Аделаида (Австралия) с награден фонд 922 573 $.

Касаткина стигна до финала, откакто поставената под номер 2 Джесика Пегула (САЩ) се отдръпна преди полуфинала заради заболяване. Това е втори следващ пропуснат мач за Касаткина, откакто Лаура Зигемунд се отхвърли от четвъртфинала поради травма на левия крайник.

Шестата сложена Остапенко надви над Екатерина Александрова (Русия) с 6:2, 7:6(3) за 1:41 час.

С победи над Сорана Кърстя, Каролин Гарсия, Марта Костюк и Екатерина Александрова, Остапенко доближи до първия си край на твърда настилка, откогато завоюва купата в Сеул през 2022 година.

" Беше в действителност сложен мач. Знаех, че тя е страховит състезател и ще бъде тежко. Тя може да сервира в действителност мощно и удря топката ужасно. Опитвах се да играя добре, да бъда поредна и когато имах късмет за пробив да се възползвам Понякога, когато трябваше да играя по-агресивно, през последните няколко сезона не се справях добре. Сега усещам, че в решаващите моменти се оправям. Просто се усещам добре и доста се вълнувам, че съм на финала ", сподели Остапенко след успеха.

Тя приключи мача с 36 печеливши удара и 22 непредизвикани неточности, а Александрова направи 16 уинъра и 11 непредизвикани неточности. Остапенко е спечелила пет от седемте си мача против Касаткина. И двете се целят към седмата си купа на сингъл в кариерата.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР