Йелена Остапенко, която изненадващо грабна титлата на Ролан Гарос, продължава

...
Йелена Остапенко, която изненадващо грабна титлата на Ролан Гарос, продължава
Коментари Харесай

Сензацията Остапенко продължава с мощната си серия и на Уимбълдън

Йелена Остапенко, която изненадващо сграбчи купата на " Ролан Гарос ", продължава да гази наред в шампионатите от " Големия Шлем ". Латвийката победи Елина Свитолина с 6:3, 7:6 (6) и се класира на 1/4 край на " Уимбълдън ". 20-годишната Остапенко единствено преди месец се окичи с първа купа от Големия шлем, а в този момент се е запътила към оценката и на " Ол Ингланд Клъб ". Цели 11 са към този момент следващите победи на младата тенисистка, написа Sporta.bg.

Свитолина не бе губила сет от началото на " Уимбълдън ". Латвийката обаче стартира мощно мача и поведе с 4:1 в първия сет. Двете си размениха по 1 пробив и сетът приключи в интерес на Остапенко.

Вторият сет стартира с по един сменен пробив. При 2:2 Свитолина имаше цели 5 шанса да излезе напред в резултата, само че след над 10 минути, Йелена се избави, с цел да пробие на собствен ред в идващия гейм.

Латвийката пропусна 1 мач бол при подаване на украинката. Остапенко се изпоти доста в опит да завърши дуела, откакто пропусна нови 4 мач бола, а даже направи двойна неточност и това върна Свитолина в мача.

Стигна се до тайбрек, в който Остапенко стигна до нови два мач бола, които също пропусна да осъществя. Латвийката си създаде нова точка за спечелването на дуела и при сервис на Свитолина съумя да я осъществя.

За място на 1/2 финала Остапенко ще играе с победителката от мача сред Ана Конюх и Винъс Уилямс.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР