Йелена МакУилямс е американска гражданка от сръбски произход преместила се

...
Йелена МакУилямс е американска гражданка от сръбски произход преместила се
Коментари Харесай

Избягала от Югославия с $500 назаем, днес тя води един от най-важните регулатори в САЩ

Йелена МакУилямс е американска гражданка от сръбски генезис преместила се в Щатите при започване на 90-те години с едвам 500 $, която през днешния ден ръководи един от значимите финансови регулатори в страната.

С началото на Югославската война и колапса на банките в родината ѝ нейното семейство губи всичките си спестявания. Днес точно Йелена дава отговор за Федералната корпорация за обезпечаване на депозитите (FDIC), споделя CNN Business.

Пред медията тя се връща обратно в спомените си и споделя по какъв начин татко ѝ чакал в продължение на 11 часа пред банков клон, с цел да изтегли парите в депозит, които натрупал там цялостен живот. Но останал без тях и бил заставен да се труди за едвам 5 $ на ден.

Неговата щерка сега управлява точно този регулатор в Съединени американски щати, който подсигурява, че вложителите в комерсиалните банки ще получат назад обезпечените си депозити при колапс на финансовите институции.

Йелена МакУилямс, която от 2018 година е ръководител на FDIC, си спомня по какъв начин е пристигнала от родния Белград в Щатите през 1991 година на 18-годишна възраст и с едвам 500 $ в джоба си - пари, които родителите ѝ са били принудени да заемат от близки.

" Нямах приходи, нямах работа и никакви активи ", споделя тя.

Тя идва в страната на неограничените благоприятни условия тя идва като част от просветителна стратегия, а по-късно стартира да учи в Калифорнийския университет Бъркли.

Докато учи тя работи на разнообразни места и получава най-малък приход. Тя приключва бакалавърска степен по политически науки и получава юридическо обучение в Юридическото учебно заведение към същия университет.

Между 2007 и 2010 година е правист във Федералния запас, а през 2017 година е номинирана за ръководител на FDIC, където стартира 6-годишния си мандат на 15 юли тази година.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР