Язовирите в Смолянско преливат, АПИ изпраща допълнителна техника Язовирите Златоград“

...
Язовирите в Смолянско преливат, АПИ изпраща допълнителна техника Язовирите Златоград“
Коментари Харесай

Язовирите в Смолянско преливат, АПИ изпраща допълнителна техника

Язовирите в Смолянско преливат, АПИ изпраща спомагателна техника Язовирите „ Златоград “ и „ Пловдивци “ преливат, само че няма заплаха за популацията в региона на водоемите. Въведено е 24-часово наблюдаване на всички водосбори и речни корита в региона. Това заяви регионалният шеф на Смолян Недялко Славов.
 
От рано сутринта още веднъж вали сняг в по-голямата част на региона, като се изключи Източната – Мадан и Златоград, където вали дъжд.

 
Има въведени ограничавания за проходите „ Превала “ и „ Рожен “, като е неразрешено придвижването на моторни транспортни средства над 12 тона с ремаркета и полуремаркета. През „ Превала “ всички коли би трябвало да бъдат с вериги.
 
Днес от Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ) изпращат и спомагателна техника в района за почистване на проходите, поради упованията за утежняване на ситуацията. Пренасочват се най-вече машини от прилежащи области, които да са в подготвеност да се включат в разчистването.
 Смолян Dariknews.bg, Адриан Кулев-->
Нощта в района е минала умерено, без превалявания, което е спомогнало да спаднат равнищата на речните корита.
 
„ Имаме подготвеност да реагираме при всякаква обстановка, на този стадий нямаме никакви терзания “, разяснява още Славов.
 
В региона няма затворени пътища и обитаеми места без ток и вода.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР