Язовирите са пълни и питейна вода по Черноморието ще има

...
Язовирите са пълни и питейна вода по Черноморието ще има
Коментари Харесай

Асен Личев: Докато аз съм министър, втора водна криза няма да има

Язовирите са цялостни и питейна вода по Черноморието ще има до края на годината. Това сподели министърът на околната среда и водите Асен Личев пред. Той разгласи тогавашното пояснение на Емил Димитров, че няма да има вода във Варна и Бургас скоро за подправено.

" Всичко е било за едни 60 милиона лв., които са били за язовирите " Ахелой " и " Порой ". Сега не знаем къде са тези пари ", добави министърът.

През декември предходната година бе разгласен спешен проект на екоминистерството, който ; включваше още половин година Варна да се откаже да употребява вода от язовир " Камчия ". Паралелно да стартира спешен ремонт на язовирите " Ахелой " и " Порой ", с цел да бъдат свързани в деривация " Камчия ". " Камчия " е цялостен, в " Цонево " също има вода, само че през 2019 година е писано писмо до тогавашния зам.-министър Николай Нанков, с което се споделя, че би трябвало да му се отнеме разрешителното за незабавно потребление, в случай че във Варна няма вода ", сподели още Личев.

" Докато аз съм министър, няма по какъв начин да има епизод 2 на водната рецесия, без значение от късия мандат. Аз съм теоретичен да не сътворявам водни рецесии ", добави той.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР