Язовирът в района на село Мещица, област Перник, се укрепва

...
Язовирът в района на село Мещица, област Перник, се укрепва
Коментари Харесай

Борисов: В цялата страна се реконструират част от язовирите

 Язовирът в региона на село Мещица, област Перник, се укрепва и ще бъде изцяло подготвен през януари идната година. При визитата си в региона министър-председателят Бойко Борисов посочи, че в цялата страна се реконструират част от язовирите, с цел да се усъвършенства техническото им положение и да се обезпечи сигурността на хората. " Сега е суша, имаме години с наводнения, а тези язовири са като буфери, " акцентира министър председателят Борисов.

Министър-председателят бе осведомен за модернизацията на контролната измервателна система на водоема. Тя се реализира посредством слагане на знак за равнището на водата, метеорологична станция, пиезометри за водно налягане и инклинометри. Това ще разреши създаване на система за ранно предизвестие, която ще включва отдалечено наблюдаване на водното равнище, деформации, дестилация по стената, превалявания, температура на въздуха и скорост напразно.

Към сегашния миг в страната се ремонтират 90 водоема от компания " Монтажи “ към Министерството на стопанската система, от които 15 язовира са към този момент подготвени. В края на януари се чака да завърши реконструкцията на още 30-40 водоема в цялата страна.

По време на визитата в региона стана ясно, че язовир " Студена “ е задоволително цялостен сега.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР