Язовир Цонево по принцип се ползва за задоволяване на нуждите

...
Язовир Цонево по принцип се ползва за задоволяване на нуждите
Коментари Харесай

Владислав Панев: Симбиозата ГЕРБ-ВМРО-ДПС е явна и опасна

Язовир Цонево по принцип се употребява за облекчаване на потребностите на промишлеността в Девня. При нужда обаче водите му могат да се насочат и за доставяне на Варна. И От 223 млн м3 потребен размер преди тъкмо 2 години, до 100 милиона в този момент.
Водноелектрическа централа Цонево е с мощ 1.2 мегавата и е благосъстоятелност на Хайри Кулов и Айнур Гошкелов. Брат и брачен партньор са на някогашният заместител министър на околната среда и народен представител от Движение за права и свободи Фатме Илияз. През септември 2018 Министерство на околната среда и водите е дало позволение за 11 млн м3 месечно за произвеждане на електрическа енергия от ВЕЦа, при на половина по-малко нужни за девненската промишленост. Производството на ток тогава доближава 600 мегаватчаса на месец, разкрива съпредседателят на Зелено придвижване.
 Язовир Цонево пресъхва. Има ли отговорни? Язовир " Цонево " пресъхва. Има ли отговорни?
Скалният феномен Чудните скали, останаха на изсъхнало, а остарелият мост над река. Луда Камчия стартира да се демонстрира през август и продължава д...
Сега, в спешен режим, министерството отпуска единствено 4 млн м3 за промишлено водоснабдяване и за произвеждане на ток. Дано водата стигне и за бизнеса, и за хората.
Отново наблягам, супер е водата преди да стигне до клиентите да се употребява и за произвеждане на ток. Две в едно. Лошото е, когато електрическата енергия стане приоритет, който основава евентуален проблем за хората. Така огромните язовири престават да извършват ролята си на многогодишни изравнители. В тях през естествени години да се събира вода, която да служи на жителите в няколко следващи сушави. Такива ще се случват по-често и поради стоплянето на климата. Когато мислиш краткосрочно, отпускаш повече вода за Водноелектрическа централа, без да мислиш за години напред.
Стимулът е явен, печаташ пари. С подписа на министъра. Затова симбиозата ГЕРБ-ВМРО-ДПС е толкоз очевидна. И рискова ", написа още той.
Владислав Панев посочи като главен проблем неналичието на дълготрайна тактика и обмисляне във връзка с водоснабдяването. Той уточни, че през тази години това може и да не сътвори проблем, само че да го проектира за идната.
 Язовир Камчия преполовен поради Водноелектрическа централа на доближения до Доган Тадаръков? Язовир " Камчия " преполовен поради Водноелектрическа централа на доближения до Доган Тадаръков?
" Понеже е значимо кой стои зад схемите за сметка на хората, Димитър Тадаръков през компанията си Булгарлизинг (на фотографията в средата) е собс...
Общинският консултант уточни още, че не знае дали язовир Цонево е бил проверяван, само че такава инспекция сигурно е осъществена на язовир Камчия, където нарушавания не са открити, само че това важи за настоящ месец. Той изрази съществени подозрение върху някои разрешителни, които са подписани от подсъдимия някогашен екоминистър Нено Димов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР