Язовир Пловдивци започна да прелива тази сутрин, но не е

...
Язовир Пловдивци започна да прелива тази сутрин, но не е
Коментари Харесай

Преливат два язовира в Смолянско

Язовир " Пловдивци " стартира да прелива тази заран, само че не е рисково за хората, притеснително е единствено да не се счупи ледената завивка и да затлачи преливника, заяви регионалният шеф на Смолян Недялко Славов.
По думите му екипи на „ ВиК “ – Смолян, и община Рудозем следят непрекъснато оттока от водоема. Язовир " Златоград " е покачил равнището си с 16 см над преливника, само че към този момент заплаха за популацията няма.
От Агенция „ Пътна инфраструктура “ оповестиха, че над 50 профилирани машини почистват държавните пътища в област Смолян. Пет са роторрите снегорини, които обезпечават проходимостта през проходите в Родопите. Временно е лимитирано придвижването на коли над 12 тона с ремаркета и полуремаркета през проходите „ Рожен “ и „ Предела “.

Заради съществени снеговалежи в западната част на региона от 9 часа тази заран за цялата Смолянска област придвижването на МПС е с вериги.
Славов изясни, че съгласно разбора от през вчерашния ден главните аргументи за закъсали коли през проходите са неподготвени за зимните условия и неспазващи рестриктивните мерки водачи.
„ На Пампорово бе закъсал бус на хранителна компания с летни гуми. Безразборното паркиране от туристите по пътното платно също пречеше на снегопочистващата техника “, добави той.
В Смолянско няма обитаеми места без ток и вода през днешния ден. От община Смолян вършат оглед за незабавно подсилване на подпорни стени под жилищни блокове на Новия център, чиито каменни облицовки са се отлепили и застрашително са надвиснали над паркинги.

От пожарната оповестиха, че са отводнявали с помпи изби в учебно заведение и жилищен блок в Мадан и гатер в село Смилян.
Очаква се пикът на преваляванията през днешния ден да е от ранния следобед през днешния ден до 23 часа вечерта.
Институции и доброволци са подготвени да пълнят чували с пясък за изработката на насипи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР