Язовир Камчия“ в момента има полезен обем от 55 кубика

...
Язовир Камчия“ в момента има полезен обем от 55 кубика
Коментари Харесай

Язовир Камчия е в относителна криза

 Язовир " Камчия “ сега има потребен размер от 55 кубика вода, което значи, че Варна и Бургас ще имат вода за към 7-8 месеца. Това сподели за Радио Варна инж. Димитър Куманов от Риболовен клуб “Балканка ". Той разяснява и предизвестието на екоминистъра Емил Димитров за предстояща водна рецесия в Източна България:

“Язовир " Камчия “ е в относителна рецесия. Според мен язовир " Тича “ изобщо не е в спешно състояние, защото в него има 107 милиона кубика потребен размер. Тревогата на министъра е до някъде вярна за Варна и Бургас, напълно не е вярна за Шумен и Търговище и е абсолютно вярна за община Антоново ".

" Управлението на водите у нас се е трансформирало в бизнес единствено за наши хора ", сподели още инж. Куманов. Според него, в случай че нищо не се промени в ръководството на този бранш, освен Варна и Бургас ще са изправени пред водна рецесия, само че и цялата страна.

Mинистърът на околната среда и водите Емил Димитров сигнализира, че следващата година Варна и Бургас може да бъдат на воден режим. Очаква се идната седмица на Коалиционен съвет на ГЕРБ и “Обединени патриоти " да бъдат разисквани ограничения за превъзмогването на казуса. Част от тези ограничения плануват незабавно създаване на спешни деривации, които са обезпечат водоснябдаването на двата най-големи града по Черноморието.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР