Язовир Камчия е пълен на 100% и в момента прелива.

...
Язовир Камчия е пълен на 100% и в момента прелива.
Коментари Харесай

Язовир Камчия прелива

Язовир Камчия е цялостен на 100% и сега прелива. Това обаче не трябва да ни тормози, тъй като при оптимален размер, постъпващият приток се употребява за напълване на язовир „ Георги Трайков “, сподели пред БНР представителят на Водоснабдителното сдружение в Бургас Димитър Гюров.

" Можем към този момент публично да кажем, че язовир Камчия от нощес от 20.00 часа прелива с към 22 кубически метра в секунда, което ще рече, че размерът на язовира е цялостен на 100%. Това са 233 милиона и половина кубически метра и положителната вест за всички поданици на Бургас и бургаска област е, че през идващите две години няма да има такава рецесия, пред която няма изправяне предходната година. Това не би трябвало да тормози хората язовир Камчия не прелива нито за първи нито за финален път. Ние имаме денонощен обход, следим го непрестанно и не би трябвало да има терзания от това, че язовирът прелива ".

От страна на Басейнова дирекция на „ Черноморски регион “ също е осъществена инспекция, която е открила, че проводимостта след язовир „ Камчия “ е обезпечена.

 Язовир  Язовир

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР