Язовир Каховка“ е грубо казано 35-40 пъти по-голям от яз.

...
Язовир Каховка“ е грубо казано 35-40 пъти по-голям от яз.
Коментари Харесай

Чавдар Стефанов: Взривяването на язовира е геноцид, който ще ни засегне пряко

Язовир „ Каховка “ е жестоко казано 35-40 пъти по-голям от бент. „ Искър “.

Това сподели в студиото на Euronews Bulgaria журналистът и дълготраен сътрудник в Русия Чавдар Стефанов.

Съвсем естествено е Киев и Москва да се упрекват взаимно. На Москва за жалост към този момент никой не има вяра, откакто още през 2014 година споделяха, че там ги няма техните военни - в Крим или Украйна. Вече никой не има вяра на хора като нацист номер втори в йерархията в Русия - Лавров, още по-малко на Путин. Но в случай че погледнем обективно на нещата множеството специалисти се съгласяват, че детонацията е провокирана от вътрешната страна. Цяла година Коховският язовир е под съветски надзор. Руснаците са тези, които са имали опция да слагат там експлозив. Има възможност и украинците да са унищожили с ракети стената, само че е прекомерно дребна. Те са на по-високия десен бряг, само че приготвят контранастъпление. Със заливането на левия бряг руснаците са се отдръпнали сред 5 и 15 км от река Днепър.

 
Това е най-голямата екологична злополука в тази война към този момент. Тя директно и нас ще ни засегне. Какво ще стане с тези големи количества кал от дъното на водохранилището? Колко добитък е починал, какъв брой риба? Нищо чудно там да има някакви тежки частици, примерно цезии, още от злополуката в чернобилската АЕЦ. Всичко това се излива в Черно море. Вероятно за наслада на някои наши миролюбци.
Това е голямо закононарушение, защото последствията ще бъдат за години. И двете страни споделиха, че не може да бъде възобновена стената. Защо е направено? От два дни се приказва за контранастъпление на украинските войски. Всъщност сега протича разузнаване с пердах. И това ще трае може би две седмици, с цел да се усетят слабите места на съперника. Според много анализатори решението за взривяването на стената е взето в Кремъл, с цел да се дезорганизира украинското контранастъпление. Най-важното е, че това е един микроядрен гърмеж. Очевидно е, че желаят да сплашат и света какво би станало, в случай че употребяват нещо такова.

 
Взривяването на стената на процедура си е геноцид, защото това ще трае десетилетия.
Путин към този момент има много обезверени и отчайващи ходове, откакто даже неговият келнер Пригожин, шефът на „ Вагнер “, сподели дайте ми 200 000 бойци и аз ще спра украинското контранастъпление. Тактически видяно те обезпечават най-малко още една компликация за контранастъплението на Украйна посредством тези големи разливи, по които тежка техника не може да върви.

 
В Украйна доста добре беше призната промяната на служебното държавно управление на Радев. Първите мнения бяха доста рационални и възторжени - България още веднъж дава обещание оръжие на Украйна.
Експертите към този момент споделят, че няма заплаха за АЕЦ „ Запорожие “, защото той има язовир, който не е обвързван с Днепър.

Вижте цялото изявление във видеото.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР