Яйцата - варим ги, пържим ги, пушираме ги. Както и

...
Яйцата - варим ги, пържим ги, пушираме ги. Както и
Коментари Харесай

Какво разкрива цифровият код върху яйцата?

Яйцата - варим ги, пържим ги, пушираме ги. Както и да ги подготвяме, остават си измежду най-полезните храни, с които може да се храним.

А когато сме си купували яйца, евентуално сме забелязвали, че върху черупките са отпечатани разнообразни цифрови кодове. Добре е да знаем какво значат те, с цел да вършим осведомен избор в магазина.

Всъщност, кодовете са стандартизирани за Европейския съюз и дават информация на нас, потребителите, при какви условия са гледани кокошките, снесли яйцата, които се каним да купим.

Различните числа разкриват дали яйцата са от кокошки, отглеждани биологично ( " щастливи " кокошки), свободно, подово или в клетка.

Когато развъждането е в биологично земеделие, се слага цифра 0. Това значи, че кокошките не са държани в клетка, не повече от шест кокошки са били настанени на един квадратен метър закрито пространство или на не по-малко от четири квадратни метра налично намерено пространство.

1 се отпечатва, когато става въпрос за свободно развъждане. В този случай кокошките разполагат с кацалки, гнездо и постелка и са свободни да излизат на открито денем. Всяка кокошка пък има достъп до минимум четири квадратни метра намерено пространство.

Цифра 2 дефинира подово развъждане. При него допустимият брой кокошки на квадратен метър е девет. Те снасят яйцата си в гнезда, а минимум една трета от мястото, на което живеят, би трябвало да бъде покрито със плява или стърготини, пише lifestyle.bg.

И последната опция, за клетъчно развъждане, се отбелязва с 3. Тогава кокошките са единствено в кафези, на минимум 750 квадратни сантиметра, в които би трябвало да има кацалки, гнездо и постелка, както дефинира и показва Европейски Съюз в отчети, оповестени на уеб страницата на Европейската комисия.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР