Яйцата са вкусна и полезна част от ежедневното ни меню.

...
Яйцата са вкусна и полезна част от ежедневното ни меню.
Коментари Харесай

Консумирането на яйца в жегите може да бъде опасно: ето как да предпазите здравето си

Яйцата са вкусна и потребна част от ежедневното ни меню. Важно е обаче да съблюдаваме някои съществени правила, с цел да се предпазим от нежелани реакции. Опасността става по-голяма в летните месеци, когато продуктите по-бързо се скапват.

Едно от най-важните неща е да избягвате яденето на сурови или рохки яйца. Бактерията, наречена Салмонела ентеритидис, може да се съдържа в жълтъците, а в по-редки случаи и в белтъците. Въпрекиче тя се открива в доста дребен % от яйцата (1 на 20 000), би било по-разумно да избягвате сурови или недоизпържени (или несварени) яйца. В летния сезон е добре да избягвате и застройките с яйце.

Ако въпреки всичко за изпълняването на избрани предписания е належащо яйцата да не минават през сериозна термична обработка, то тогава си купувайте пастьоризирани сурови яйца. Тяхната консумация не крие риск, защото те са авансово загряти небрежно до температури, които унищожават Салмонелата.
 Какво ще се случи с тялото ви, в случай че ядете по 2 варени яйца дневно?  Какво ще се случи с тялото ви, в случай че ядете по 2 варени яйца дневно?  Какво ще се случи с тялото ви, в случай че ядете по 2 варени яйца дневно?  Какво ще се случи с тялото ви, в случай че ядете по 2 варени яйца дневно?
Абсолютно наложително е да съхранявате яйцата на студено място , поучават . Стайната температура допуска развиването на бактерии, изключително в летния сезон. Ако имате тази опция – уверявайте се, че закупените яйца са съхранявани в подобаващи условия. Не се доверявайте на търговци, които не държат продукта на хладилните лавици.

Прибирайки се у дома, яйцата незабавно би трябвало да бъдат сложени в ледник, и то в най-студената му част. Много хора слагат яйцата на хладилната врата, защото там има специфични форми за тях. Това не е най-хубавото решение, в случай че желаете да се предпазите от отрицателните резултати от потреблението им. По-разумно е да ги оставите в картонената им опаковка и да ги сложите там, където смятате, че е най-студено в хладилника.

Срокът на валидност на яйцата е от 3 до 5 седмици. Ако употребявате единствено белтък или единствено жълтък и съхраните останалата част от яйцето, имайте в поради, че то би трябвало да се употребява в рамките най-вече на 4 дни. Дори твърдо сварените яйца не е добре да престояват дълго време в хладилника. Максималното им предпазване там не трябва да надвишава седмица.
 Най-добрите растителни протеини  Най-добрите растителни протеини  Най-добрите растителни протеини  Най-добрите растителни протеини
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР