Яйцата са една от най-популярните храни в цял свят. Те

...
Яйцата са една от най-популярните храни в цял свят. Те
Коментари Харесай

Никога не приготвяйте така яйцата, опасно е

Яйцата са една от най-популярните храни в целия свят. Те се употребяват на закуска, обед и вечеря. Освен това разновидностите за приготвянето им са безчет. Оказва се обаче, че не всеки метод е безвреден. Оказва се, че при един от разновидностите има скрита заплаха, за която малко на брой знаят. Експертите показаха известен метод за готвенето им, само че той е опасен за здравето ни.

Последните изследвания демонстрират, че яйцата, които се варят повече от 10 минути, съдържат токсични субстанции.

Според учените, явен симптом за такова преварено яйце е зеленикаво покритие върху жълтъка. Именно то показва наличието на евентуално токсични съединения, получени вследствие на прекомерно дълго готвене.

Факт е, че по време на варенето на яйцата се освобождава сероводород. Това е отровен газ, който може да попадне в протеина.

Сярата, съдържаща се в белтъка на яйцето, когато се комбинира с водорода, образува газ. Когато попадне в жълтъка, този газ се сблъсква с желязо, което води до образуването на стоманен сулфид – вещество, което носи евентуална заплаха за човешкото тяло, в това число мъжката потентност.

Кoлкoтo пo-дългo e вaрeнo яйцeтo, тoлкoвa пoвeчe oт него се образува. Именно сулфидитe придaвaт нa жълтъкa зeлeникaв цвят.

Освен това по-рано американските учени откриха пък, че честата приложимост на яйца усилва риска от развиване на болести на сърдечно-съдовата система и усилва риска от преждевременна гибел.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР