Яйцата са абсолютна основна храна в кухнята – но често

...
Яйцата са абсолютна основна храна в кухнята – но често
Коментари Харесай

Умен хак за съхранение на яйца може да им помогне да останат „свежи“ за „до една година“

Яйцата са безспорна съществена храна в кухнята – само че постоянно има комплициране по отношение на най-хубавия метод за съхранението им.

Докато някои хора ги държат на кухненския плот, други ги съхраняват в тавата за яйца в хладилника си - и един бърз обзор на уеб страницата Egg Info, който се управлява от Британския съвет за промишлеността за яйца, има отговора. Експертите удостоверяват, че яйцата би трябвало да се съхраняват в ледник при температура под 20°C, което резервира свежестта и качеството. Те също би трябвало да се съхраняват в истинската им кутия, с цел да спрат миризмите от близките храни, които ги замърсяват (яйцата са порести).

Но знаете ли, че можете също да замразите яйца? Според уеб страницата яйцата могат да бъдат замразени до една година, макар че се предлага да се употребяват в границите на четири месеца за прохлада.

Има обаче някои значими правила, които би трябвало да следвате. Като начало, всяко настрана яйце би трябвало да бъде счупено от черупката му. Яйчният белтък и жълтък ще се разширят пр...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР