Яйца полетяха към сградата на Министерски съвет в 40-я ден

...
Яйца полетяха към сградата на Министерски съвет в 40-я ден
Коментари Харесай

Протестите: Ден 40 - яйца полетяха пак към Министерския съвет

Яйца полетяха към постройката на Министерски съвет в 40-я ден на, съобщи БГНЕС.
Гражданското неодобрение в се ускорява. Исканията на протестиращите в деня, в който ГЕРБ внесе в Народното събрание проектоконституция, остават непроменени - оставка на държавното управление, оставка на премиера, оставка на основния прокурор, отдалечено и електронно гласоподаване.
Засилено е полицейското наличие. На първия ред пред постройката на държавно управление има чиновници на реда с жилетни " антиконфликт ". Хората скандиат " оставка ".
Всички вие на този площад не сте страховете от предишното, а вярата за бъдещето. Борисов и прислужниците му са страха от предишното. Ние желаеме да вървим напред. Бъдете смели, бъдете единни и не им вярвайте, сподели от трибуната на митинга Арман Бабикян от „ Отровното трио ”.
Конституция – това е темелът на нашата държавна къща. Днес видяхме ръководителят на Народното събрание, който е най-висшият в страната, принизена в една стаичка като в Централен комитет на Българска комунистическа партия да кима – желаеме ли този модел, запита от трибуната млад мъж.
Г-н Борисов, т.е., режим Борисов, ние не желаем вашите кьорфишеци, не желаем замяна. Искаме ясно и малко промяна на вашето битие в общественото ни пространство и оставка, съобщи протестиращитят.
Очаква се по-късно множеството от площад “Независимост ” да тръгне към Орлов мост. Утре заран протестиращите и представителите на гражданско съдружие „ БОЕЦ ” ще окупират ново министерство, откакто през днешния ден влязоха в постройката на Министерство на правораздаването.
 Отровното трио: Ако Борисов ”напише ” Конституцията, ще имаме личен Хитлер Отровното трио: Ако Борисов ”напише ” Конституцията, ще имаме личен Хитлер
" Отказвам коментар. Ние не преговаряме с терористи. Идеята на ръководещите е да създадат диктатурата законна ". Това съобщи по време на...
В 18 ч. пред стартира и Национален митинг на медицинските сестри. Те разпънаха палатков лагер пред постройката на ведомството с искане за по-добри условия на труд и по-високо възнаграждение.
Мотивът за демонстрацията е неглижирането на медицинските експерти, както от ведомството, по този начин и от страна на работодателите.
По думите им, отношението към медицинските сестри е “безобразно “. Те обясниха, че при подписването на анекса към Националния рамков контракт предходната седмица още веднъж страна са били единствено лекарите, а медицинските експерти са били изключени.
Сестрите описват, че някои от тях не са почивали повече от година. Веселина Ганчева изясни, че митингът ще е неопределен:
“Искаме смяна, с цел да има едно обикновено опазване на здравето, пациентът да е обгрижван обикновено и въобще - да не се опасяваме да влизаме в болница! Защото в този момент ние - медицинските експерти - се кръстим, в случай че ни се постанова да влизаме в болница! Дотам сме се докарали “.
 Протестиращи смениха тактиката - ще вършат изненадващи блокади на институциите Протестиращи смениха тактиката - ще вършат изненадващи блокади на институциите
В 40-я ден на гражданско неодобрение протестиращите оповестиха, че сменят тактиката си. Става ясно, че те ще вършат изненадващи блокади на...
“Благите приказки сме ги чували и различен път, до момента в който не стартират съответни решения и дейности “, сподели.
При протестиращите пристигна здравният министър, който сподели, че ще изслуша техните претенции, които остават същите от година- стартовото възнаграждение в специалността да е в размер на две минимални работни заплати, както и за смяна в категорията за труд. Медицинските експерти не са съгласни и с готвените промени в Кодекса на труда за изключителния труд:
“Има доста огромна част от сестрите в страната, които не припознават тези претенции - споделят, че са удовлетворени, има такива, които са недоволни. За мен е доста значимо да знам кои са тези, които са недоволни, в кои лечебни заведения са. Ще отида на място, ще ги видя. Всеки едни проблем, който може да бъде решен, бъдете уверени, че аз ще направя всичко по силите си той да бъде решен “, сподели министър Ангелов.
Палатковият лагер е ситуиран по този начин, че да не пречи на потока от хора, които минават, само че протестиращите сестри не изключват опцията да блокират кръстовището пред Министерството на здравеопазването.
По-рано през днешния ден протестиращи, проведени от гражданското придвижване " Боец ", блокираха за малко преди обед основния вход на Министерството на правораздаването и оповестиха, че ще блокират разнообразни институции всеки ден до оставките на държавното управление и на основния прокурор.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР