Яйца и димки между участници в гей парад и контра

Яйца и димки между участници в гей парад и контра ...

Яйца и димки между участници в гей парад и контра гей парад в Бургас


Яйца и димки между участници в гей парад и контра гей парад, обявен в защита на традиционното семейство в Бургас.

Площад "Тройката" се превърна в мястото, което събра на едно място участниците в гей парада и тези, които са в защита на традиционното семейство.

Още от сутринта започнаха проявите против "Бургас прайд" с автошествие, което затрудни движението в Бургас. На площада на няколко пъти положението ескалира, въпреки присъствието на близо 400 служители на реда. Имаше и задържани.

Яйца, краставици и димки полетяха от участниците на контра шествието в центъра на града.

"Хвърляха яйца, димки по нас, хвърляха вода, бутилки, краставици, много обиди", разказа Дара.

"Любовта е любов и ние всички имаме равни права", допълни Пол Найденов.

"Тези граждани, които имат различна сексуална ориентация, нямат равни права със хетеросексуалното мнозинство и това трябва да се промени", добави Виктор Лилов.

Стотици обаче се обявиха против показните действия на хората с различна сексуална ориентация и не ги допуснаха да шестват по централните улици. Протестиращи пробиха полицейския кордон и подпалиха знаме на "Бургас прайд".

"Това е знак на протест, че начинът, по който те налагат нещата, не е желан. Това не е начинът", коментира Бисер Русимов.

"Аз съм тук не да ги мразя, не да ги обиждам, не да се бия с тях, но просто не искам да ми се натрапват", каза още Георги Йорданов.

Пострадали след двете прояви нямаше. Петима души бяха задържани за хвърляне на предмети. След края на "Бургас прайд" полиция конвоира участниците, така че да не се стигне до сблъсък.

Репортер: Давид Сукнаров

Източник: bnt.bg