Яйца и димки между участници в гей парад и контра

...
Яйца и димки между участници в гей парад и контра
Коментари Харесай

Яйца и димки между участници в гей парад и контра гей парад в Бургас

Яйца и димки сред участници в гей церемониал и контра гей церемониал, разгласен в отбрана на обичайното семейство в Бургас.

Площад " Тройката " се трансформира в мястото, което събра на едно място участниците в гей парада и тези, които са в отбрана на обичайното семейство.

Още от сутринта започнаха деянията срещу " Бургас прайд " с автошествие, което затрудни придвижването в Бургас. На площада на няколко пъти ситуацията ескалира, макар наличието на близо 400 чиновници на реда. Имаше и арестувани.

Яйца, краставици и димки полетяха от участниците на контра шествието в центъра на града.

" Хвърляха яйца, димки по нас, хвърляха вода, бутилки, краставици, доста обиди ", описа Дара.

" Любовта е обич и ние всички имаме равни права ", добави Пол Найденов.

" Тези жители, които имат друга полова ориентировка, нямат равни права със хетеросексуалното болшинство и това би трябвало да се промени ", добави Виктор Лилов.

Стотици обаче се оповестиха срещу показните дейности на хората с друга полова ориентировка и не ги позволиха да шестват по централните улици. Протестиращи пробиха полицейския кордон и подпалиха знаме на " Бургас прайд ".

" Това е знак на митинг, че методът, по който те постановат нещата, не е мечтан. Това не е методът ", разяснява Бисер Русимов.

" Аз съм тук не да ги ненавиждам, не да ги наскърбявам, не да се удрям с тях, само че просто не желая да ми се натрапват ", сподели още Георги Йорданов.

Пострадали след двете прояви нямаше. Петима души бяха арестувани за мятане на предмети. След края на " Бургас прайд " полиция конвоира участниците, тъй че да не се стигне до конфликт.

Репортер: Давид Сукнаров
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР