Явор Нотев, член на партия Атака и зам.-председател на Народното

...
Явор Нотев, член на партия Атака и зам.-председател на Народното
Коментари Харесай

В интервю за руско издание "патриотът" Нотев не каза нищо добро за България

Явор Нотев, член на партия " Атака " и зам.-председател на Народното събрание, даде преди дни изявление за московското издание " Известия ", в което не сподели нито една добра дума за родината си, само че не спря да подлага на критика Съединени американски щати, Европейски Съюз, Запада и да показва страдание за евроатлантическата ориентировка на България.

Интервюто е оповестено под заглавие, завършено като откъс: " За Европейски Съюз ние сме страна второ качество ". То е взето след визитата на Нотев в анексирания от Москва доскоро повече от четири години полуостров Крим. Предлагаме ви част от изказванията на Нотев:

- За пръв път посетих Крим. Тук царува другарска атмосфера, районът се развива, доста ми харесаха летището и високото равнище на пътната инфраструктура.

- " Атака " призна референдума от 14 февруари 2014 година и по този въпрос нямаме никакви съмнения и различия. Крим е изконно съветска територия.

- За страдание формалната външна политика на България в този момент е подбудена от Европейския съюз. Икономиката ни мощно страда от глобите, наложени от Брюксел. Подновяването на двустранните връзки с Русия ще стане за България глътка О2, който ще помогне за насърчаване на икономическия капацитет на нашата страна, а това ще даде повече убеденост на София във външната политика.

- Благодарение на нашата интензивност София не изгони съветски дипломати поради случая " Скрипал ". Имаме необятна поддръжка от българската общност. Хората схващат, че е неприемливо да се гонят публични представители на друга страна без никакви доказателства.

- Потокът бежанци през България понижа, само че за жалост последните дейности на Вашингтон и неговите съдружници може да прекратят тази позитивна наклонност и да възобновят потока имигранти към Европа. Ракетните удари на Съединени американски щати, Англия и Франция против Сирия са безусловно неприемливи. София не е длъжна да е солидарна със страните, приели такива крайни ограничения без авансово координиране. Употребата на военна мощ е нечовешко, изключително откакто не е потвърдена използването на химическо оръжие в Дума.

- Приемането на България в НАТО и Европейски Съюз стана без референдум, което дава съображение да се твърди, че не всички българи са уверени, че участието във военно-политическия блок е единственият верен път. България е дребна страна и е редно да се замислим над това да заемем неутрална позиция, с цел да не ни въвлекат в съществени военни спорове.

- Партията ни постоянно повдига въпроса за овакантяване на НАТО и последователно напредване към неутралитет.

- Искаме сегашните ни съдружници да заплащат за потреблението на нашите военни бази. За страдание Съединени американски щати не заплащат и копейка.

- Имаме исторически комплицирани връзки с Турция, най-голямата страна от НАТО в Европа. На България не ѝ е доста удобно, когато сигурността ни зависи от Анкара.

- Ние сме срещу Европа на две скорости, в която дребна група развити страни се развива по-бързо. Това ни обрича на обстановка, в която младежта ни ще продължи да емигрира поради доста по-ниския стандарт на живот. Решението е само в повишението на заплатите.

- Продуктите, продавани на българския пазар, са по-лоши от тези на австрийския, немския или на други западни страни. Ако този въпрос не се реши на европейско ниво, може да си създадем извод, че за Европейски Съюз ние сме страна второ качество.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР