Явор Колев се присъединява към екипа на , където ще

...
Явор Колев се присъединява към екипа на , където ще
Коментари Харесай

Ето на каква висока длъжност започва работа бившият шеф от ГСБОП Явор Колев

Явор Колев се причислява към екипа на, където ще дава отговор за отбраната на интелектуалната благосъстоятелност на компанията. Той има 25-годишен опит в противодействието на проведената и високотехнологичната престъпност и е основател на структурите за противопоставяне на кибeрпрестъпността в България, като близо 15 години е техен началник в Министерство на вътрешните работи и ДАНС.

Изпълнителният шеф на А1 България Александър Димитров разяснява назначението: „ През последните няколко години А1 България се трансформира от медиатор, който единствено осигуряваше преносната мрежа за наличието, в медийна компания, която предлага извънредно наличие и телевизионни услуги посредством лична платформа до крайните клиенти.

Ние би трябвало да се грижим за нашето наличие и да следим за неговото законно разпространяване. Радвам се, че Явор Колев одобри да поеме тази роля в А1.

Той е интернационален специалист по киберсигурност и противодействието на киберпрестъпността, с потвърден опит в областта на отбраната на авторските права в телекомуникациите и софтуерното пиратство. Сигурен съм, че неговият опит и умения ще ни оказват помощ да се оправим по-бързо с телевизионното пиратство в страната. “

Позицията управител „ Защита на интелектуалната благосъстоятелност “ е нова за А1 България и ще даде опция на Явор Колев да се грижи за отбраната на авторските права на телевизионното и музикално наличие на компанията. В него се включват и авторските права на спортни организации, които А1 има за страната, като LaLiga, Serie A, UEFA Champions League, NHL, UFC, ATP, Националната баскетболна лига и други

Явор Колев се причислява към А1 след дългогодишна и сполучлива кариера в системата на Министерство на вътрешните работи, която напуща през август тази година. В интервала 2019-2020 година е изпълнявал длъжността Национален координатор по киберсигурността и секретар на Съвета по киберсигурност при Министерски съвет.

Преминал е голям брой специализации в региона на киберпрестъпността, електронните доказателства и интернационалното съдействие в региона на правоохраната. Автор е на методологии за следствие на закононарушения против авторските права в областта на телекомуникациите и софтуерното пиратство и за следствие и гонене на причинителите на киберпрестъпления.

В интервала 2006-2020 под негово управление се намира и Националната контактна точка 24/7 за високотехнологични закононарушения към Съвета на Европа, както и единната точка за контакт на българските правоохранителни органи с най-популярните обществени мрежи. През своята кариера в Министерство на вътрешните работи той е неведнъж награждаван за работата и достиженията си в битката с проведената престъпност и киберпрестъпленията.

Явор Колев е фамилен с две деца и внучка.



Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР