Явор Гърдев си тръгва от Народния театър след три месеца,

...
Явор Гърдев си тръгва от Народния театър след три месеца,
Коментари Харесай

Явор Гърдев си тръгва от Народния театър след 3 месеца, ако конфликтът не стихне

Явор Гърдев си потегля от Народния спектакъл след три месеца, в случай че спорът там не се уталожи до тогава.

Режисьорът подаде молба за овакантяване малко след абсурда в Народния спектакъл, само че тя не е била утвърдена от шефа Васил Василев. Затова Гърдев е написал предупреждение с 3-месечен период, както е по реда, че ще напусне, описа той по Българска национална телевизия.

Конфликтът в театъра стартира през октомври, откакто режисьорът Александър Морфов надраска вратата на пиара Велислава Кръстева, засегнат, че тя е придружила Ахмед Доган на изборите.

Морфов е основен режисьор в групата режисьори, образувана от Василев с идването му като началник на Народния спектакъл. В нея с изключение на Явор Гърдев е и Диана Добрева.

Директор не приел молбата за овакантяване на Гърдев, защото изразил предпочитание да запази режисьорската група вътре, изясни Гърдев. Когато конфликът се позволи, мога да се съобразя с това предпочитание. Ако не се позволи, ще мога да си потегли.

Нарушени са границите в персоналните връзки сред хората в театъра. Оздравителен развой е безусловно необходим и неминуем и с цел да се случи, са нужни старания на волята за превъзмогването на проблемите, счита режисьорът.

Ако режисьорската среда успее да оцелее с нужното достолепие и бъде възобновено достолепието на трупата, това би бил най-хубавият излаз, споделя Гърдев.

Захари Карабашлиев, който бе поканен от Василев за основен публицист и драматург на Народния спектакъл, към този момент напусна. Гърдев бил във ежедневен контакт с него, само че не знае дали писателят би се върнал.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР