Явор Гърдев е българският представител в журито на Международния студентски

...
Явор Гърдев е българският представител в журито на Международния студентски
Коментари Харесай

Явор Гърдев, американец и французин журират театрален фестивал в Стара Загора

Явор Гърдев е българският представител в журито на Международния студентски сценичен фестивал „ Данаил Чирпански “, който ще се организира от 5 до 9 април в Стара Загора. Той е един от най-авторитетните български режисьори, сложил повече от 40 спектакъла, играни у нас и в чужбина. 19 награди и почетни дипломи от български и интернационалните конгреси има дебютният му пълнометражен филм “Дзифт”.
В журито Гърдев ще работи с Джон Фридман и Тиери Аркур . Фридман е театровед и преводач, защитил докторска дисертация по съветска литература в Харвард. Превел е 80 съветски пиеси, които са играни в театри по света, и е създател на 11 книги. Носител е на награди от разнообразни състезания. Аркур е френски режисьор, сложил повече от 30 спектакъла в Париж, Ню Йорк, Лондон и други международни културни центрове. През 2007 година слага „ Идеалният мъж “ от Оскар Уайлд, а през 2008-а „ Балът на крадците “ от Жан Ануи в Народния спектакъл „ Иван Вазов “.
В богатата съпътстваща стратегия на фестивала от лекции и уъркшопи преподавател ще е Оксана Мисина , съветска актриса и режисьор, която е притежател на разнообразни награди. Определяна е от критик на “Ню Йорк Таймс” като една от най-великите съветски актриси, работила ес известни съветски режисьори в театъра и киното.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР