Явор Божанков/Снимка: БТАЯвор Божанков беше освободен като секретар на 48-ото

...
Явор Божанков/Снимка: БТАЯвор Божанков беше освободен като секретар на 48-ото
Коментари Харесай

След БСП: Явор Божанков беше освободен и като секретар на 48-ото НС

Явор Божанков/Снимка: Българска телеграфна агенция
Явор Божанков беше освободен като секретар на 48-ото Народно заседание по предложение на парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “. На негово място бе определен депутатът от левицата Иван Ганчев.

Явор Божанков беше комфортно отхвърлен от Правната комисия в Народно събрание, когато трябваше да се гласоподава връщането на хартиените бюлетини и на негово място беше комплициран „ по-послушен “ член на левицата.

Припомняме, че Българска социалистическа партия изключи от парламентарната група Божанков, откакто той произнесе от трибуната на Народното събрание тирада против Русия и в поддръжка на Украйна. Така, той стана нечленуващ в парламентарна група депутат. След това бе освободен предварително като член на Комисията по конституционни въпроси и на Комисията по околната среда и водите.

Божанков беше едно от знаковите лица от групата на социалистите, само че доста пъти възгледите му различаваха от партийната политика, налагана от кръга към Корнелия Нинова. Заради тях, бе именуван „ черната овца “ на Българска социалистическа партия. Божанков даже си татуира такава малко откакто се „ разведе “ със столетницата.
 Явор Божанков Снимка: Фейсбук/Явор Божанков
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР