Явно, за да се заинтересува някой, клубът трябва да бъде

...
Явно, за да се заинтересува някой, клубът трябва да бъде
Коментари Харесай

Оттеглилият се бос на ЦСКА: Не искам повече да играя в този порнофилм

Явно, с цел да се заинтересува някой, клубът би трябвало да бъде като бедняк, съобщи Мариан Колев

В началото на тази седмица треньорът и президент на ЦСКА Сашо Попов разгласи, че клубът остава без главен спонсор. Шефът на веригата за детски играчки " Хиполенд " Мариан Колев е взел решение да се отдръпна като подобен. " Тема Спорт " се свърза с него, с цел да разкрие детайлности към протичащото се във волейболния отбор.

- Г-н Колев, каква е повода да се оттеглите като главен спонсор от ЦСКА, поради че през миналите три години клубът непроменяемо е измежду медалистите и един път игра край за купата?
- Като изключим това, че ЦСКА непроменяемо бе в тройката през този интервал и един път игра край, всичко останало е в минус за клуба. Явно го повличам надолу. Загубихме едната зала ( " Армеец " ), за другата ( " Васил Симов " ) ни оферират доста по-лоши условия, нямат никакъв интерес да я стегнем, сега наподобява извънредно, макар че въпреки всичко я има. Ако не беше Сашо Попов, от дълго време щеше да бъде змиярник, както е целият комплекс " Червено знаме ". Отношението на всички институции е, меко казано, грозно. В прав текст ни споделят - " Имате спонсор, оправяйте се, ние ще мислим тези, които нямат спонсор. Плащай, инвестирай и не задавай въпроси ". Но тук приказваме да инвестираш не в нещо твое, а нещо непознато. Нямат никакво предпочитание да създадем дълготраен контракт. Искаме нещо да се случи с тази зала, която е на най-успешния волейболен клуб в историята на България, само че

не срещаме
никаква
поддръжка

Детската ни школа се смали пет пъти, тъй като откакто ни взеха " Армеец ", децата към този момент няма къде да упражняват. " Васил Симов " не стига за мъже, дами, юноши и деца - приказваме за 12 тима, които няма по какъв начин да си я поделят. При тази обстановка аз сипвам в една бездънна яма. Говорим за инвестиция, която е над 7-цифрено число за три години. Нещата стават по-зле, в сравнение с бяха преди три години. Явно с цел да се заинтересува някой от ЦСКА, клубът би трябвало да бъде като бедняк. Тогава може и да се обърне внимание. Аз не помогнах, а навредих.

- Защо смятате по този начин?
- Смятам, че има персонално отношение към мен, клуба и Сашо Попов. За разлика от доста други той не сподели - имам един милион дълг, банкрутираме. Напротив - реши да се пребори и когато ЦСКА агонизираше, той покриваше задължения. Явно в България не се работи по този начин. Освен всичко друго обстановката в българския спорт е трагична и всички го виждаме това. Съгласен съм, че

шефът на
футболния съюз
от дълго време трябваше
да си тръгне

само че малко по-рано от него трябваше да си тръгне и министърът на спорта. Защото сега се срамим от българския спорт. Навсякъде, където бяхме на върха, в този момент сме на дъното - битка, бокс, щанги, волейбол, за футбола въобще да не приказвам. Правилно е, че Боби трябваше с шутове да си отиде, само че някой различен не е ли редно да го последва? Когато стане злополука и загинат хора, махат министъра на превоза. Когато стане гаф на полицията, се маха министърът на вътрешните работи. Какъв по-голям гаф би трябвало да стане в българския спорт, с цел да стоят още това управление и тези федерации, които дружно с него докараха нещата дотук? Не желая повече да играя в този порнофилм.

- Няколко пъти казахте, че желаете със свои средства да изградите нова зала на ЦСКА. Някой приказва ли с вас въобще по тази тематика през годините?
- Четири шефа на " Тех парка " се смениха, където искахме да закупим имот и да построим зала. Нещо повече, в самия проект там има предназначен терен за спортна зала. Четири разнообразни ни обещаваха, в това число двама заместник-министри на стопанската система. И най-после - не било приоритет. Аз не съм търсил другаде, тъй като не ми споделиха, че няма да дадат на нас. Както имаше положително отношение на думи, по този начин внезапно се оказа, че няма. Говорим за инвестиция, която няма възвръщаемост, само че щях да оставя нещо след себе си, с което всички да се гордеят. Не ми желаят парите да оправим остарялата зала, следователно какво да направя? Какъв е смисълът да сипвам и ситуацията да става по-лошо? И през днешния ден желая. Искам да купя на пазарни цени, а не като някой различен, който желае да прави футболна школа, само че в случай че може страната да му подари терен.

- И други хора ли около вас вземат решение, че няма смисъл?

- В момента апелирам мои другари да продължат да оказват помощ на ЦСКА. Аз ще остана с поддръжка на клуба, само че не в тези размери. Споделям с другари какво се случва, тъй като е тъпо и тъжно. Всички, които имат предпочитание да оказват помощ, се демотивират. Когато започвахме със Сашо преди три години, той ме предизвести, че помията е доста огромна, само че не съм вярвал, че нещата са толкоз зле.

- Смятате ли, че отношението е основно към ЦСКА?
- Мисля, че не става въпрос единствено за персонално отношение, а за навсякъде безхаберие. Хората, които управляват волейбола и спорта, не им пука. Те са там заради други аргументи, далечни от спорта. Полагат се големи старания да бутаме художествената гимнастика на напред във времето. Прекрасно е това, тя е толкоз известна, че направихме Световна купа в България, а залата е полупразна. Този спорт е непостижим с волейбола, само че очевидно

би трябвало да
се казваш
Илиана Раева,
с цел да се случи нещо

- Какво тъкмо визирате?
- Построи се една краткотрайна сграда пред " Васил Симов " за над 1 милион лв.. А ние искахме този имот, да го платим, не да ни го подарят, и да построим нещо. Но вместо това - ни затварят вратата. Всеки път си споделям, че по-лошо не може да стане, само че явно може.

- Споменахте и управлението на федерацията. Имате ли мнение по проблема " Пранди " от лятото?
- Трябва да си огромен непукист, имайки мощно стеснен кръг състезатели от международно равнище, с цел да махнеш половината за най-важните си шампионати. Няма значение, че те не са от моя тим. И откакто каруцата се е обърнала, някой ще му слага ултиматум. Те няма по какъв начин да работят в екип. Това са нелепости. Доживотно ли Данчо Лазаров ще е началник на тази федерация? Не приказвам за съответния човек, само че когато в даден спорт нещата вървят надолу, явно управлението се е изчерпало и би трябвало да се смени с цялата си кохорта. Резултатите и обстоятелствата приказват. Трябва малко мъжко достолепие - такива са резултатите, отпътуваме си и това е.

- Какво си казахте със Сашо Попов, когато се разделихте?
- Пожелах му да има здрави нерви, каквито той явно има, щом не се е предал толкоз дълго време. Винаги, във всеки един хубав миг, в който получим опция да създадем наша зала и да не подвластен от никакви служители, застанали на постовете си, с цел да пречат, аз съм на линия. Не затварям книгата вечно, само че краткотрайно считам, че ще е потребно за ЦСКА и за мен самия, защото нервите са ми опънати до краен лимит, да приключа това наливане. Няма проблем да станем първенци една година. Но откакто губим школата си, какъв е смисълът? Какво като Хебър и Нефтохимик са първи? Имат ли един младеж? Хари ЛАТИФЯН, " Тема Спорт "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР