Явно ще трябва да извървим още дълъг път преди да

...
Явно ще трябва да извървим още дълъг път преди да
Коментари Харесай

Иван Гешев: Няма да позволим законите да не важат за богоизбрани като в Древния Рим

Явно ще би трябвало да извървим още дълъг път преди да станем същинска европейска правова страна, тъй като там, когато прокуратурата проверява канцлери, те си подават оставките, а тук е допустимо да нарушиш конституцията и вероятно да станеш канцлер. Това съобщи основният прокурор в изявление за вестник "24 часа ".

,,Смяташ, че си изцяло недостижим, като законите важат за елементарните жители, само че не и за теб. И че сте прослойка богоизбрани като в Древния Рим, какъвто очевидно е техният блян. Щеше да е притеснително, в случай че политиците ме хвалеха, а не ми желаеха оставката'', счита.

Главният прокурор акцентира, че прокуратурата ще се старае България да е правова страна, а не античния Рим за шепа богоизбрани.

Противоречи на базовите европейски стандарти да се вършат конституционни промени "за " или "против " една институция или "за " или "против " обособена персона. За мен е необичайно по какъв начин от една страна се приказва за господство на закона, а от друга се стартират хрумвания, които са в очевидно нарушаване на наложителната процедура на Конституционния съд, както и на основополагащи правни правила, разяснява още.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР